У Житомирській області гречана каша - розкіш, картопляне пюре - делікатес ...
У Житомирській області за 8 місяців 2010 року гречка подорожчала на 18%, картопля - на 14%.
Про це повідомив відділ статистики цін Головного управління статистики в Житомирській області.
Пересічному споживачеві важко повірити, що в Житомирській області ціни на продукти харчування зросли трохи більше ніж на 3 відсотки. Таке враження, що вони підстрибнули як мінімум на 50%! Проте статистики враховують як подорожчання, так і здешевлення продуктів. Звідси така цифра. Втім, за окремими продуктами харчування картина явно правдоподібна.
Наприклад, що в області найбільше (на 46 відсотків) подорожчали крупи, і що кисломолочна продукція, какао, морозиво, консервоване молоко подорожчали на 18-23 відсотка.
У межах від 6 до 14 відсотків зафіксовано подорожчання сирів, хліба, маргарину, солі, цукру, цукерок, сметани і вершкового масла.
Банани виросли в ціні на 12 відсотків, цитрусові - на 7 відсотків.
Поряд з цим з початку року на 12 відсотків подешевшав рис. Овочева продукція знизилася в ціні всього на 4 відсотки, перш за все за рахунок здешевлення капусти майже на третину, коренеплодів, цибулі та грибів - на 13 відсотків.
З початку року індекс споживчих цін по Житомирській області склав 104,4 відсотка, по Україні - 104,3 відсотка.