Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Палити в житомирських ресторанах, кафе і барах - відтепер заборонено
 
17-12-2012, 23:34  Новости Житомира

Палити в житомирських ресторанах, кафе і барах - відтепер заборонено

 
Вчора набув чинності закон про обмеження місць для куріння тютюнових виробів.

'Палити


Згідно з законом прийнятим в кінці травня, куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів забороняється в ресторанах і кафе, на зупинках громадського транспорту, у підземних переходах, у під'їздах житлових будинків, на дитячих майданчиках, у ліфтах і в транспорті громадського користування.

Крім цього заборонено палити на території навчальних закладів та закладів охорони здоров'я, спортивних споруд, державних установ, а також у гуртожитках, аеропортах і на вокзалах.

Слід також зазначити, що за розміщення попільничок або куріння в кафе та ресторанах передбачено штраф від 1 тис. грн до 10 тис. грн для закладу та 50-170 грн для курців. Проте, власники кафе і ресторанів можуть виділити до 10% площі закладу під місця для курців, але тільки якщо приміщення буде обладнано вентиляцією.

У Житомирі в перший день дії закону його вимоги дотримувалися частково. У багатьох кафе і ресторанах, які розташовані в центрі міста попільничок на столах не було, а відвідувачі не палили. На вхідних дверях висіли відповідні оголошення. Обслуговуючий персонал на запитання про нововведення відповідав одноманітно: «Тепер курити не можна".

Однак, в невеликих "пивничках" в спальних районах Житомира, курити дозволяли, попільнички стояли на столах, а курців на вулицю не виганяли, не звертаючи уваги на протести тих хто не палить.

Разом з тим, власники нічних клубів заявляють, що у зв'язку з вступом закону в силу їх заклади можуть втратити до 50% прибутку.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!