Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 7 фактів про найпопулярніший соус східної кухні
 
16-08-2021, 16:41  Новости Житомира

7 фактів про найпопулярніший соус східної кухні

 

Страви японської кухні завойовують усе більше прихильників по всьому світу. Ще декілька десятиліть тому суші та роли здавались нам чимось таємничими та загадковими, але сьогодні неможливо уявити свято, святковий стіл якого б не прикрашали різнокольорові роли. Така популярність обумовлена вишуканою подачею, незвичністю смаків та цілим спеціальним ритуалом вживання. Мало хто розуміє наскільки важливу роль у цьому відіграє соєвий соус, тому команда KILOGRAMM SUSHI PROJECT розповідає про особливості цього соусу та в чому полягає його унікальність. Почнемо!


7 фактів про найпопулярніший соус східної кухні


Родом з…?


Соєвий соус часто вважають японським — настільки тісно він асоціюється з японською кулінарною традицією. Проте, він прийшов на острови з континентальної Азії, а точніше — з Китаю. Таку приправу готували в Китаї ще два тисячоліття тому шляхом зброджування риби і соєвих бобів. Які, до речі, вважалися однією з п'яти священних зернових культур.


П’ять смаків соєвого соусу


Для декого це може бути новиною, але соєвий соус дійсно має п’ять різних смаків. Крім солодкого, солоного, кислого і гіркого виділяється ще один смак — умамі. Цей смак отримують внаслідок природного виділення глутамату натрію і деяких амінокислот. У перекладі з японської «умамі» означає «приємний смак», з чим просто неможливо не погодитись.


Чорне золото


Європейці познайомилися з цією приправою в 18 столітті і вона одразу ж стала справжньою сенсацією. Сам король Людовик XIV, відомий як «король-сонце», був буквально зачарований новинкою і називав її «чорним золотом». Крім того, соєвий соус став першим японським соусом, рецепт якого був офіційно опублікований, після чого європейські кухарі вважали за честь готувати цю вишукану приправу.


Поєднання смаку та користі


Бобові культури, в тому числі соя, відомі високим вмістом рослинного білка. Він корисний для здоров'я і успішно замінює в раціоні м'ясні продукти. Саме з цієї причини соєвий соус є улюбленою добавкою не тільки вегетаріанців і веганів, а й тих, хто слідкує за своєю фігурою.


Краще будь-яких ліків


У натуральному соєвому соусі ідеально збалансовані всі необхідні для людини вітаміни і інші корисні речовини. Регулярне вживання цього продукту в декілька разів знижує ризик розвитку серцево-судинних і онкологічних захворювань. А молочнокислі бактерії, які беруть участь в бродінні, покращують роботу шлунково-кишкового тракту. Недарма японці за статистикою є нацією з одним із найвищих показників з довготривалості життя. Замість кухонної солі, японці вживають в їжу соєвий соус, що зменшує ризики для здоров’я та лише покращує смак страв.


Зручність


Соєвий соус славиться своїми асептичними властивостями, тому для його зберігання не потрібно жодних особливих умов. Крім того, спеціалісти відзначають, що страви, заправлені соєвим соусом, довше зберігають свіжість і смакові якості.


Як бачимо, соєвий соус — це те, без чого неможливо уявити жодних суші або ролів, тому до його вибору слід віднестись з особливою відповідальністю. Або ж довіритись професіоналам та замовити суші з доставкою від Кілограм у Житомирі, адже спеціалісти команди Kilogramm замовляють автентичний соєвий соус безпосередньо від японських виробників, щоб кожен мав змогу насолодитись справжнім японським смаком.


KILOGRAMM SUSHI PROJECT — з нами кожна мить стане смачнішою!


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!