За 9 місяців 2009 років ціни на продукти харчування і безалкогольні напої в Житомирської області підвищилися на 5,8%.
Про це повідомили у відділі статистики цін Головного управлінні статистики в Житомирської області.
Більш всього виросли ціни на тютюнові вироби - в 1,8 разу, цукор - в 1,6 разу, чай - на 33,8%.Также на 23,7-11,2% стали дорожчими за какао, кава, сіль, шоколад, риба і рибопродукти, алкогольні напої, мінеральні і джерельні води, солодощі, масло, згущене молоко.
У 2009 році практично на чверть подешевшали яйця, на 21,3% - овочі, в т.ч. картопля, капуста, коренеплоди, лук і гриби - на 37,8-20,4%. Консервовані і перероблені овочі подорожчали на 13,7%.
На 4,6-3,2% знизилися ціни на фрукти, молоко, тваринні жири.
Серед фруктів на 19,8-9,4% подешевшали кавуни і дині, банани, кісточкові, виноград. В той же час на 13,7% підвищилися ціни на сухофрукти, на 5,6% - на цитрусові.
По розрахунках Держкомстату України, індекс споживчих цін в Житомирської області у вересні 2009 року склав 100,8%, з початку року - 108,6%.
|