Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » ВР спростила процес початку підприємницької діяльності
 
4-05-2011, 16:54  Бізнес

ВР спростила процес початку підприємницької діяльності

 
Верховна Рада України прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури започаткування підприємництва», який спрощує процедуру започаткування підприємницької діяльності.
ВР спростила процес початку підприємницької діяльності

За ухвалення даного закону проголосували 246 із 399 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Автори даного законопроекту основною проблемою вважали ускладнену процедуру реєстрації юридичних осіб. Зокрема для того, щоб пройшла регистрация ООО, необхідно було заплатити 50% статутного фонду, причому для ТОВ розмір статутного фонду був прив'язаний до мінімальної зарплати, яка часто змінюється.

Що стосується нового закону, то він передбачає, що статутний капітал ТОВ необхідно заплатити не перед реєстрацією юридичної особи, а протягом року з дня державної реєстрації товариства. У тому випадки, якщо ця вимога не буде виконана, то загальні збори учасників приймає рішення про виключення недобросовісних учасників із складу товариства, зменшує статутний капітал або проводить ліквідацію товариства.

Розмір статутного капіталу державного комерційного підприємства встановлюється уповноваженим органом, до сфери управління якого належить компанія. Статутний фонд державного комерційного підприємства оплачується також до закінчення першого року з дня державної реєстрації.

Джерело: abzac.org

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!