Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Новий опалювальний сезон в Житомирі може початися з підвищення тарифів.
 
11-04-2010, 19:05  Економіка

Новий опалювальний сезон в Житомирі може початися з підвищення тарифів.

 
Новий опалювальний сезон в Житомирі може початися з підвищення тарифів.

Новий опалювальний сезон в Житомирі може початися з підвищення тарифів.


Нинішній опалювальний сезон тривав без перебоїв протягом 180 календарних днів, - повідомив на нараді в облдержадміністрації заступник губернатора Житомирської області Володимир Дебой.

Підприємствами комунальної теплоенергетики протягом опалювального періоду 2009/2010 років спожито 161,6 млн. куб. м природного газу на суму 204,5 млн. грн.., при цьому сплачено - 93,2 млн. гривень, що становить 45,5%.
За матеріалами zhitomir.info.

Загальний борг за спожитий природний газ станом на 01.04.10 становить 164,2 млн.грн. в порівнянні з початком року показник збільшився на 76,7 млн.грн. або 52%.

«Порівняно з минулим опалювальним періодом заборгованість за спожитий природний газ зросла на 64,3 млн.грн. або 57,8%. Основним боржником на сьогоднішній день є населення, заборгованість за отримані послуги з централізованого опалення і гарячого водопостачання складає 68,4 млн. грн.. », - зазначив Володимир Дебой.

Проведений аналіз показав, що розміри тарифів на житлово-комунальні послуги не забезпечують покриття фактичних витрат на виробництво та надання послуг суб'єктами господарювання, а значить порушується і не виконується ст.31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Як наслідок - підприємства галузі не здійснюють в повному обсязі оплату за спожиті енергоносії і порушують платіжну дисципліну з виплати заробітної плати.

Шляхів виходу, за словами Дебоя, два - або підвищувати тарифи до 100% самоокупності, або шукати гроші у бюджеті для виплати різниці в тарифах підприємствам комунальної теплоенергетики.

Заступник губернатора закликав мерів не грати в популізм напередодні виборів, інакше така тарифна політика призведе до банкрутства підприємств.

За інформацією, яку озвучив на нараді Володимир Дебой, Житомир має найбільшу заборгованість з оплати за газ - 106 мільйонів гривень, що становить 64% боргу всієї області.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!