Учені з Тайваню стверджують, що регулярне споживання чаю здатне запобігти розвитку остеопорозу у жінок.
Дослідження за участю 368 жінок у віці 65 років і старше, метою якого було вивчити вплив способу життя на міцність кісток, показало, що вживання чаю пов'язане зі зниженням ризику розвитку остеопорозу. Зокрема, серед тих учасниць опитування, які пили чай регулярно, від втрати кісткової маси страждали 46,7%, а серед жінок, які рідко пили чай - 63,3%.
Згідно з інформацією експертів, у чаї містяться речовини, які впливають на розвиток остеопорозу. Так, фтористі з'єднання уповільнюють втрату кісткової маси, а флавоноїди покращують щільність відсталої речовини.
Дві інші сполуки, які містяться в зеленому чаї - поліфеноли і танін, - також зміцнюють кісткову масу. Відомо, що як кава, так і чай, багаті кофеїном, сприяють виведенню кальцію з організму, і, відповідно, демінералізації кісток, проте, за словами вчених, поліфенол і танін повністю нівелюють ефект кофеїну.
Остеопороз - це найпоширеніше захворювання кісток. Воно викликане зниженням щільності кісткової тканини, від чого люди похилого віку частіше страждають від переломів.
Джерело: TUT.ua
|