Дослідження показали, що серцева недостатність виникає найчастіше у тих жінок, які рідко їдять смажену рибу або зовсім не вживають її в їжу. Згідно з підрахунками учених, ризик виникнення проблем, пов'язаних із серцем, нижче для жінок похилого віку в порівнянні з молодими дівчатами. Жінки, які з'їдали близько п'яти порцій смаженої риби в тиждень, мали менший на 30% ризик заробити серцеву недостатність у порівнянні з тими, хто рідко вживав цей продукт у їжу.
Вчені довели, що жирні омега-кислоти, які містяться в рибі, перш за все, в морській, можуть знизити ризик виникнення проблем у роботі серцево-судинної системи, а також запобігти появі запального процесу, знизити стресове навантаження на організм і поліпшити функціонування кровоносних судин. Тип риби і різні способи її приготування також відіграють важливу роль при виникненні ризику серцевої недостатності.
Вчені виявили, що лосось і макрель були найбільш небезпечні і збільшували можливість появи проблем, пов'язаних з роботою серця. Аналогічний аналіз показав, що всі види риб - різні і мають різні властивості, деякі з яких несприятливо позначаються на роботі всього організму в цілому. Жінки, які звикли вживати в їжу смажену рибу, мали більший ризик розвитку різного роду захворювань, ніж ті, хто її варив або тушкував. За матеріалами Raut.ru