Яєчня є одним з найпопулярніших сніданків у світі. Різні її види радують шлунки дам і чоловіків, що худнуть, а також стежать за своїм раціоном. Останнім часом люди стали відмовлятися від такої звичної ранкової страви, мотивуючи це тим, що в яйцях занадто багато холестерину, небезпечного для здоров'я.
Насправді винуватцями підняття рівня холестерину є насичені і транс-жири. Одне яйце містить 24 мг холестерину, тобто 8 відсотків від щоденної дози насичених жирів.
Не знаю, кому вигідно так плямувати репутацію цього продукту, але робить він дуже недобре діло. Відмовившись від страв з яєць - ми залишимо організм без дуже корисного «друга».
Отже, як же людському організму допомагають яйця:
Зміцнюють пам'ять
Лецитин, що входить до складу яєць, зміцнює пам'ять, живить мозок, продовжує творче довголіття.
Поліпшують зір
Яйця багаті таким корисним речовиною, як лютеїн - антиоксидант групи каротиноїдів, що впливає на пігментацію жовтої плями сітківки ока. Саме ця область відповідає за ясність і якість нашого зору. Тому вживання яєць допоможе запобігти окисні ушкодження і знизити ймовірність вікових захворювань очей.
Яєчні жовтки також містять вітамін А, який допомагає уникнути курячої сліпоти і регулює імунну систему.
Роблять кістки міцними
У яєчних жовтках міститься вітамін D, який допомагає засвоювати кальцій і уникнути остеопорозу.
«Відточують» фігуру
У яйці всього 20 калорій, 0 грам жиру і 3, 5 грам корисних білків, які допомагають зростати здоровим тканинам нашого організму, відновлюють і живлять м'язи після занять у спортзалі.
Також яєчний білок джерело рибофлавіну, вітаміну В-, які відіграють велику роль у вуглеводному і жировому обміні.
Захищають красу
У яйцях містяться всі амінокислоти, які потрібні для формування кератинів, які створюють структурний каркас деяких клітин, зміцнюють волосся, живлять шкіру і нігті.
За матеріалами «Обозреватель».
|