Обід, приготовлений вдома і принесений на роботу, може стати причиною проблем зі здоров'ям, стверджують вчені.
Продукти, принесені з дому на роботу потрібно вжити протягом двох годин
Британські вчені попереджають: багато дбайливих мами, які дають своїм дітям у школу приготовлені вдома і упаковані в контейнери обіди, сподіваючись, що в цьому випадку дитина буде харчуватися здоровою їжею, насправді піддають їх серйозній небезпеці. Те ж саме стосується і дорослих жінок, які беруть з собою обіди з дому на роботу. Як підкреслюють вчені, виявляється, з плином часу домашня їжа не тільки втрачає всі свої корисні властивості, а й стає шкідливою. Головним чином, це пов'язано з неправильними умовами зберігання, зокрема, з недотриманням температурного режиму. Експерти вивчили вміст більше 700 контейнерів з обідами і з'ясували, що переважна більшість з них до часу вживання нагрівалися настільки сильно, що представляли собою серйозну загрозу для здоров'я. У першу чергу, це стосувалося таких поширених продуктів, як бутерброди, м'ясні вироби, йогурти та інші молочні продукти. Показник потенційно небезпечної їжі серед них коливався від 97 до 99%, залежно від складових компонентів, і отримані результати шокували навіть самих учених. На це не зробило впливу навіть те, що 12% обідів зберігалося в холодильнику, а майже половина містили лід. Крім того, майже в половині з них були виявлені небезпечні хвороботворні бактерії, наприклад, кишкова паличка, сальмонела, золотистий стафілокок. Вчені підкреслюють, що щоб уникнути всіх цих негативних наслідків, взяті з дому продукти слід вживати не пізніше ніж після двох годин. Джерело: raut.ru
|