Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 10 неймовірних природних катаклізмів!!!
 
18-04-2010, 19:52  Суспільство / Наука / Технології / Випадки / Відпочинок / Історія

10 неймовірних природних катаклізмів!!!

 
9 місце: НАЙВИЩА ТЕМПЕРАТУРА

'10

Найвища температура – плюс 58 градусів в тіні – була зареєстрована 13 вересня 1922 в містечку Ель-Азізія в Лівії. Рекордна низька температура на поверхні Землі – мінус 89 градусів – відзначена 21 липня 1983 на радянській антарктичній науковій станції Схід. Самим же холодним обжитим місцем є Оймякон (з населенням 4 тисячі чоловік) в Якутії. Там температура опускалася майже до мінус 68 градусів.

8 місце: ПУСТЕЛЯ

'10

20% поверхні землі представляє собою пустелю. Уявлення про те, що пустеля – це те місце, де багато піску і завжди дуже спекотно, не відповідає дійсності. Більшість пустель кам'янисті, покриті плоским гравієм. З температурою теж не все так як прийнято вважати. Дуже висока денна температура вночі може впасти нижче нуля.

7 місце: ТЕМПЕРАТУРА КИПІННЯ

'10

Люди, які живуть на рівнинах, витрачають менше часу на приготування їжі, ніж ті, хто живе в горах. Так, на висоті 2 000 метрів над рівнем моря вода закипає при 93 градусах Цельсія. А щоб зварити картоплю на вершині Евересту, потрібно набратися терпіння. Вода тут закипає при 70 градусах. А при такій температурі кипіння води їжа готується довше.

6 місце: ДОЩ З КУКУРУДЗИ

'10

Жителі і метеорологи американського міста Вічіта в штаті Канзас не можуть пояснити загадку дощу з кукурудзи, який пройшов 8 серпня 2001 року. Тисячі кукурудзяних листків завдовжки 30 см і більше падали з неба в Вічіті та південній частині Канзасу в суботу та в неділю. За розповідями людей, дивний дощ випав на досить великій території. Метеоролог Чад Пітер заявив, що у разі сильного вітру, торнадо, бурі чи інших екстремальних погодних умов цілком можливе падіння з неба предметів, яких віднесло стихією на велику відстань. Проте цього разу метеорологи не зафіксували нічого особливого.

5 місце: ВОДЯНИЙ СМЕРЧ

'10

Найбільш високий водяний смерч, відомості про який є достовірними, спостерігався 16 травня 1898 у Ідені, штат Новий Південний Уельс, Австралія. За допомогою теодоліта була визначена його висота – 1 528 метрів. Його діаметр складав 3 метри.

4 місце: ПЕРЕСУВАННЯ БОЛІТ

'10

Фахівці не один раз відзначали унікальне природне явище – швидке пересування боліт по місцевості. Найбільша швидкість такого переміщення зареєстрована на самому початку XX століття. Тоді велике болото, розташоване в околицях ірландського міста Каст Лер, пройшло за одну добу відстань близько 1 000 метрів. Результатом рекордного пробігу болота став перетворений в руїни населений пункт, який опинився на його шляху.

3 місце: СРІБЛЯСТІ ХМАРИ

'10

Перисті хмари зазвичай знаходяться на висоті 8 250 метрів і вище. Проте висота рідкісних сріблястих хмар сягає 240 000 метрів. Перисті хмари на висоті 8 075 метрів містять незамерзлу переохолоджену воду, температура якої становить 35 ° С нижче нуля.

2 місце: МІРАЖ

'10

Найбільший міраж спостерігався в Арктиці у 1913 р. Міраж Фата Моргана складався із зображень "долин і покритих лісом вершин, простягнувшись на 120 ° по горизонту". У 1939 р. міраж гори Спайфедльс-Йокуль (1 437 м) в Ісландії спостерігався в морі на відстані 563 км.

1 місце: НАЙДОВШЕ ЕХО

'10

Найдовша луна – в Ірландії. Якщо Ви підніметеся на вершину Каррантуілла, що біля гірського озера Лох-Лейн у південній Ірландії, і що-небудь крикнете, то потім вам доведеться вислухати це ще 100 разів поспіль.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!