Увечері, 28 квітня в житомирському ресторані "12 стільців" пройшов вечір дегустації вин.
Організував цю подію бутік «BeerWine» (Перемоги, 10). Запрошених чекав сюрприз, у вигляді дегустації елегантних зарубіжних вин, а саме з Португалії, Угорщини, Франції, Аргентини, Італії, ПАР, Чилі і США.
Процес дегустації - дуже цікавий і приємний. Секрети правильного прийому вин, оцінки всіх його характеристик відкривала публіці одна з кращих сомельє Україні - Юлія Гненюк.
Сама дегустація проходила наступним чином: публіці були представлені 10 напоїв, з вище перелічених країн. Це: 1 вино біле напівсухе; 2 вина білого сухого; 1 вино рожеве сухе; 1 вино червоне, ігристе, напівсолодке; 4 вина червоних сухих; 1 коньяк.
У кожного учасника лежала на столі дегустаційна карта, в якій були позначені: країна-походження; виробник і назва напою; рік виготовлення; тип напою; враження (прийнятно, добре, відмінно); роздрібна ціна, за якою вино продається в бутику «BeerWine».
Офіціанти граціозно відкорковували пляшки, наливали вино й розносили для дегустації публіці. Сомельє Юлія Гненюк в цей час розповідала про даний напій, його смакові якості, прийоми дегустації, традиції країни виробника. Також вона рекомендувала, до яких продуктів яке вино краще всього підходить. До вина подавався нарізаний сир і грінки.
Знавці вина мали можливість проявити свою ерудицію, і, відповівши правильно на питання ведучих - отримати приємний подарунки від бутіка «BeerWine». Одним, з виграних подарунків переможці пригостили всіх присутніх, і до 10 напоїв для дегустації додався ще один.
Також був цікавий конкурс: жінці та чоловіку були запропоновані ряд напоїв - вина, які вже були дегустувані. А в одному з келихів був сік. Потрібно було на смак визначити назву напою. Обидва учасники, випивши з 4 келихів, допустили всього по одній помилці. Але без призів, звичайно, вони не залишилися.
Дегустація організована бутіком «BeerWine» - захід дуже цікавий: можна багато нового і невідомого дізнатися про світ виноробства, правила покупки, вживання, а також навчитися відрізняти справжнє вино від фальсифікату. Це була друга зустріч, але як обіцяли організатори - не остання.
Сергій Харчук, «Журнал Житомира»
|