Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вибираючи собі житло ми дивимося на його зовнішній вигляд. А про комунікації не замислюємося
 
9-07-2011, 17:55  Суспільство

Вибираючи собі житло ми дивимося на його зовнішній вигляд. А про комунікації не замислюємося

 
Ріелторська статистика стверджує - ціни на новобудови і вторинне житло в Києві практично однакові, що само по собі є нонсенсом. Адже немає логіки в тому, що 32-метрова хрущовка з маленькою кухнею, сусідками бабусями-інвалідами і 45-метрова квартира в новому будинку з розвиненою інфраструктурою коштують однаково. Не враховуючи зношеність будинку, відсутність парковок біля хрущовок, різниця в ціні повинна бути хоча б через метраж. Тим не менш, в усьому іншому це житло практично однакове. Тобто однаковий ризик.

0



Однак, вибираючи собі житло, ми все ж таки більше дивимося на його зовнішній вигляд і мало замислюємося про комунікації, які до нього підведені. Навіть якщо в самому будинку замінені труби, трубопровідна арматура (вентилі засувки) та інші комунікації, або ж вони взагалі нові, за умови того, що будинок новий - все це не гарантує безпроблемність комунікацій.

Справа в тому, що в Києві на даний момент повністю зношена система міських комунікацій. Це підтверджують пориви траси, провали ґрунту що виникають то там, то сям.

Експерти попереджають - в один прекрасний день вся система ЖКГ столиці може виявитися непридатною до використання. Оскільки все те, що знаходиться під землею і забезпечує централізовану подачу води в міські будинки, система каналізації, очисні спорудження - все це дісталося нам у спадок ще від Радянського Союзу і не змінювалося багато десятиліть, давно відслуживши свій термін. На даний момент зношеність комунікацій становить 80-85%. Особливо велике занепокоєння викликає у екологів Бортницька станція аерації, яка потребує капітального ремонту. Якщо трапиться найгірше - столичні вулиці захлинуться в справжнісінькому лайні і місто доведеться евакуювати.

На жаль, ЖКГ є проблемним не тільки в Києві. Та ж доля у Дніпропетровська, Одеси, Донецька. Та й в інших республіках колишнього СРСР спадкові комунікації не мінялися десятки років. І, що найголовніше, комплексно підійти до вирішення цієї проблеми, за твердженням влади, зараз неможливо. Вартість водопровідної арматури, земляних робіт, прокладки інженерних мереж в цілому потягне на кілька річних бюджетів. Хоча насправді мало не половина цієї суми - корупційна складова.

Рустам Римбаєв, "Правда"

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!