Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Що таке чартер?
 
5-08-2011, 22:30  Суспільство

Що таке чартер?

 
Чартер - форма договору оренди транспортного засобу, укладається між наймачем (фрахтувальником) і власником цього транспортного засобу. Чартери можуть укладатися з власниками як повітряних, так і морських судів.

0



Повітряний чартер - фрахтування (оренда) всієї місткості повітряного судна або окремої його частини. Така форма оренди повітряних суден дуже популярна між авіакомпаніями і туристичними агентствами (чартерні рейси).

Часто такі договори оренди повітряних суден полягають спільно декількома туроператорами. Зазвичай ці постійні рейси здійснюються авіакомпаніями на звичайних машинах, які не вносяться в основний розклад авіаперевезень. Квитки на ці рейси заздалегідь викуповуються туристичними компаніями, а потім продаються разом з туристичними путівками (входять до їх вартості).

Перевезення здійснюється за принципом вилучення максимальної вигоди - доставка однієї групи пасажирів до пункту призначення і відразу ж рейс з іншою групою назад. Як правило такі рейси виконуються лише кілька місяців у році, під час найбільшого потоку відпочиваючих. Існує такий різновид чартеру як «Відстійний рейс». Це чартерний рейс, який чинять зазвичай у святкові дні, коли через відсутність інших рейсів літак чекає зворотного вильоту з туристами в аеропорту.

Існує і так званий бизнес чартер, який передбачає можливість діловим людям отримати послуги чартерних перевезень в будь-яке місце на земній кулі, в зручний для замовника час. При цьому замовник отримує в своє розпорядження екіпах, який виконує повне обслуговування даного рейсу.

Чартер (морські судна) - фрахтування (оренда) морського судна або його частини. Разовий договір, укладається на певний строк або рейс. Існує кілька видів укладення такого договору:

Рейсовий чартер - власник здає в оренду фрахтувальнику частина складських приміщень судна і доставляє вантаж у пункт призначення. Судновласник в такому договорі відповідає за роботу екіпажу, стан судна і всі витрати, пов'язані з переміщенням в порт призначення. Фрахтувальник контролює безпосередньо сам вантаж, відповідає за розміщення його на судні, за процес навантаження - вивантаження і збереження.

Бербоут-чартер - власник здає в користування фрахтувальнику все судно цілком. Судновласник в такому договорі надає в оренду судно цілком. Бербоут-чартер передбачає збільшення прав фрахтувальника, наприклад він може змінити прапор судна, а також здавати приміщення і судно цілком у суборенду - так званий суббербоут-чартер. Фрахтувальник на період оренди в цьому випадку розпоряджається судном на правах власника. Судно надається без екіпажу, вся підготовка до рейсу лягає на плечі орендаря.

Тайм-чартер - власник здає в оренду фрахтувальнику судно і надає послуги членів екіпажу на певний термін. Цей вид договору укладається на умовах спільного підприємства. Судновласник забезпечує утримання екіпажу, спорядження судна та інші поточні витрати по спільному підприємству. Фрахтувальник отримуючи право розпоряджатися судном на умовах чартеру, приймає на себе іншу частину витрат, таких як забезпечення паливом, водою та іншими необхідними припасами.

Для більш зручного складання договорів на перевезення різних вантажів на сьогоднішній день розроблено безліч стандартних форм чартерів з урахуванням запитів орендарів, згідно різних нормативних документів, кодексів, законів і статутів.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!