Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Штучні дерева будуть генерувати кисень
 
12-03-2011, 22:06  Технології

Штучні дерева будуть генерувати кисень

 
Витончені конструкції, що нагадують дерева, планується встановлювати в містах, де вони будуть грати ту ж роль, що і їх природні аналоги, - переробляти вуглекислий газ у кисень.

Штучні дерева будуть генерувати кисень


Дизайн інсталяцій, названих Boston Treepods, створений американським архітектурним бюро Influx Studio, а технічна складова реалізована Центром відновлюваної енергії при Колумбійському університеті.

Штучне дерево буде виглядати як драцена і складатися з переробленої деревини або пластику. У його парасольковій "кроні" розмістяться сонячні батареї і фільтри для поглинання двоокису вуглецю, а всередині "стволу" будуть циркулювати вода і деревна смола, за участю яких відбудеться хімічна реакція з виділенням кисню.

Оскільки одного лише Сонця виявилося недостатньо для підтримки працездатності конструкцій, дуже дотепні фахівці запропонували задіяти кінетичну енергію. Отримувати її можна при катанні на прикріплених до псевдодерева гойдалках!

Проект підготовлений для участі в конкурсі Американської ради з екологічним будівель (USGBC), так що його здійснення залишається поки під питанням.

Подібні конструкції могли б, поза всяким сумнівом, стати в нагоді в країнах зі спекотним кліматом і дефіцитом рослинності.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!