Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Економіка Україна подала позитивний сигнал - експерти
 
10-01-2011, 00:52  Економіка

Економіка Україна подала позитивний сигнал - експерти

 
Фінансові аналітики порівняли загрози дефолту для країн Європи. І прийшли до висновку: індекс, яким вимірюють ризик дефолту, на сьогоднішній день значно вище для 15-ти західноєвропейських країнах (Німеччині, Франції і ряду периферійних держав), ніж для нестабільних раніше України та Угорщини.

Економіка Україна подала позитивний сигнал - експерти



Аналогічну оцінку економікам європейських країн ставить ще один показник - прибутковість облігацій.

Так, у Греції, Ірландії, Португалії та Іспанії (країнах з високою заборгованістю економік на периферії Єврозони) витрати на позики росли навіть в перший тиждень 2011 року. Аналітики не виключають, що Португалія та Іспанія, щоб уникнути дефолту, вже незабаром - за прикладом Греції та Ірландії - змушені будуть звернутися до міжнародних інстанцій за фінансовою допомогою.

У той же час, помітно менше стало побоювання із приводу можливого дефолту в країнах Центральної та Східної Європи. У першу чергу, мова йде про Україну та Угорщину. Ці країни хоч і зверталися за фінансовою допомогою до Міжнародного валютного фонду, але за останні два роки домоглися помітного прогресу в усуненні дисбалансів і у вирішенні економічних проблем. І цілком очевидно, що Україна і Угорщина на сьогоднішній день менш ризиковані в плані дефолту країни, ніж, наприклад, Ірландія і Португалія, пише Financial Times.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!