Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Що краще купувати в Житомирі з точки зору економії коштів.
 
16-06-2011, 19:11  Економіка

Що краще купувати в Житомирі з точки зору економії коштів.

 
За розрахунками Держкомстату індекс споживчих цін в Україні за січень-травень 2011 склав 105,5%, по Житомирській області - 104,7%. Про це повідомляє головне управління статистики в Житомирській області.

Що краще купувати в Житомирі з точки зору економії коштів.



Найбільше на величину індексу споживчих цін впливають продукти харчування, ціни на які в цьому періоді зросли на 4%.

Стрімке подорожчання овочевої продукції протягом п'яти місяців призвело до найвищого приросту цін - 32%. Більш істотно, в 1,7 рази зросла в ціні капуста, від 27 до 43% - тепличні огірки та помідори, буряк, морква, цибуля, картопля.

Протягом січня-травня подорожчали такі продукти харчування: від 5 до 9% - риба, масло, рис, макаронні вироби, хліб, маргарин, на 15% - цукор, на 20% - борошно та крупи.

Також зафіксовано подорожчання від 2 до 7% консервованого молока, чаю, мінеральних вод, соусів, приправ, солі, прянощів, морозива, шоколаду, напоїв, цукерок, фруктових соків, кави і т.д.

Серед фруктів значно, на 46%, подорожчали яблука, на 14% - банани.

Разом з тим, дещо більше, ніж на третину, знизилася ціна на яйця, на 21% - на сало та тваринні жири, на 11% - молоко, від 2 до 6% - м'ясо курей, сири, масло.

З початку року плата за комунальні послуги в області зросла на 10% внаслідок підвищення тарифів на гарячу воду, опалення, електроенергію, квартирну плату, водопостачання, каналізацію.

Приріст цін на послуги транспорту в цілому склав 16%, що обумовлено подорожчанням бензину на 29% і збільшенням вартості перевезень автодорожнім пасажирським транспортом на 18%.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!