Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сьогодні православні християни відзначають Вербну неділю
 
23-04-2016, 22:08  Свято

Сьогодні православні християни відзначають Вербну неділю

 
Сьогодні православні християни відзначають Вербну неділю

Вхід Господній в Єрусалим, відомий також як Вербна (Пальмова) неділя, - одна з головних подій останніх днів земного життя Христа. Напередодні єврейського свята Пасхи він урочисто в'їхав на молодій ослиці в Єрусалим, де мав померти на хресті і воскреснути.
Все місто вийшло зустрічати Месію. Як оповідає Євангеліє, люди знімали з себе верхній одяг і кидали його на дорогу, по якій їхав Спаситель. Вони встеляли його шлях пальмовими гілками і вітали вигуками "Осанна!", як зазвичай зверталися тільки до царя. Причиною радощів було диво, яке зробив напередодні Ісус, воскресивши Лазаря.
У християнській традиції день Входу Господнього в Єрусалим вважається символом майбутнього воцаріння Бога і святкується за тиждень до Пасхи.
У цей день і напередодні віруючі несуть до церкви для освячення гілки розпущеної верби. Вона замінила пальмові гілки, якими вітали вхід Ісуса в Єрусалим та символізує початок нового життя.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!