Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 10 найкорисніших продуктів харчування!!!
 
18-04-2010, 17:38  Суспільство / Наука / Технології / Медицина / Господарство

10 найкорисніших продуктів харчування!!!

 
1. Яблука

'10

Бабусі в Німеччині часто повторюють своїм онукам прислів'я «Одне яблуко в день – лікарі без роботи». Дослідження вчених підтверджують цю думку. Наприклад, ті, хто з'їдає по яблуку в день, мають менше шансів захворіти хворобою Альцгеймера. Речовини, що містяться в яблуках, здатні гальмувати розвиток ракових клітин, мають протизапальну дію і допомагають роботі шлунку. А ще в них цілий склад вітамінів і мікроелементів, що підвищують імунітет і поліпшують роботу серцево-судинної системи.

2. Риба

'10

Якщо ви дбаєте про своє серце, їжте більше риби замість м'яса. Три «рибних» обіди на тиждень або 30 грам риби в день зменшують ризик виникнення інфаркту на 50%. Японці та ескімоси, які регулярно вживають рибу, набагато рідше страждають від серцево-судинних захворювань. Корисна риба і для мозку, і для нервових клітин, сприяючи їх регенерації. Риба так само, як і яблука, зменшує ризик виникнення хвороби Альцгеймера.

3. Часник

'10

За народним повір'ям, часник відлякує вампірів. Вчені додають до вампірів бактерії та віруси, які так само не переносять часниковий аромат, обумовлений вмістом у часнику ефірних масел та фітонцидів. Часник незамінний при лікуванні простудних захворювань. Крім того, його вживання знижує ризик виникнення раку шлунку і кишечника, покращує роботу травлення та захищає від ризику судинних захворювань.

4. Полуниця

'10

Вона не тільки дуже смачна, але й винятково корисна. У полуниці міститься більше вітаміну С, ніж в кислих лимонах. А смакові відчуття незрівнянні! Гарна полуниця не лише цим – високий вміст заліза підвищує імунітет організму. Деякі фарбувальні речовини та ефірні масла, якими багата ця ягода, здатні стримувати утворення особливих ензимів, що провокують розвиток раку. І на довершення всього – в полуниці міститься багато цинку, який вельми сприятливо впливає на жіночу сексуальність.

5. Морква

'10

Улюблений з дитинства овоч теж перешкоджає розвитку раку. Крім того в моркві міститься бета-каротин, що сприятливо впливає на стан шкіри та зору. До речі, бета-каротин краще розчиняється в жирах, тому салат з моркви обов'язково заправляйте рослинним маслом або сметаною.

6. Стручковий перець

'10

Гострий перчик чилі поліпшує обмін речовин, сприяючи тим самим зниженню ваги. Капсацин, що додає перцю гострий смак, сприяє виробленню шлункового соку і перешкоджає розмноженню шкідливих бактерій в шлунку і кишечнику.
Солодкий перець або паприка теж повинен бути у вашому раціоні. Крім того, що він містить багато вітаміну С, в червоній паприці міститься барвник лютеолін. Навіть у малих дозах лютеолін стримує розвиток раку, оберігає від серцево-судинних захворювань і вікових проблем.


7. Соя

'10

Соя містить багато лецитину і вітамінів групи В, які підсилюють розумові здібності і укріплюють нервову систему. Так, до речі, проростки сої особливо корисні.

8. Банани

'10

Дуже оригінальний і смачний фрукт! Він самий ситний і багатий вуглеводами серед своїх побратимів. У бананах містяться речовини, що перешкоджають швидкому надходженню цукру в кров. А кількість магнію, що міститься в одному банані, складає одну шосту частину від добової потреби організму. Магній потрібний для утворення м'язової тканини, він укріплює також і кістки, і нервові клітини. Особливо важливий магній для тих, хто займається фізичною працею або спортом. Крім магнію, банани багаті калієм і вітаміном В6, які теж зміцнюють нервову систему.

9. Зелений чай

'10

Його чудодійні властивості обумовлені вмістом катехінів. Ці біоактивні речовини перешкоджають розвитку атеросклерозу і оберігають від захворювання раком простати. Також зелений чай дуже хороший для схуднення, тільки для появи результату необхідно випивати не менш чотирьох чашок на день. А от у чорному чаї катехін не міститься, так як руйнується в процесі його приготування.

10. Молочні продукти

'10

Не дарма молоко відносять до основних продуктів харчування. У ньому містяться цінні білки, легко перетравлювані жири і корисний цукор лактоза. Багато молоко і кальцієм. Він необхідний для функціонування нервової системи та правильної роботи м'язів. Лікарі запевняють, що навіть одна склянка молока в день різко знижує ризик захворювання на рак шлунку. З молочних продуктів корисні всі, особливо йогурт, незамінний для людей, чий організм не переносить лактозу.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!