Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирської області видали перші 30 актів на землю швидко і без хабарів. Варто поквапитися
 
12-10-2009, 17:00  Суспільство

У Житомирської області видали перші 30 актів на землю швидко і без хабарів. Варто поквапитися

 
'У

8 жовтня в селі Райгородок Бердичівського району Житомирської області перші 30 селян отримали акти на землю швидко і без хабарів.

Ще до недавнього часу отримати акт на землю варто було чималих зусиль і часу, а, за деякими підрахунками, це могло обійтися, до того ж, і до 500 доларів хабара.

Люди, які народилися і працювали на своїй землі, роками не могли оформити документи на її власність.

Уряд ввів спрощену процедуру здобуття держактів на землю: Кабмін 5 серпня, прийняв постанову № 844 «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України в 2009 році». Постановою заборонено стягувати з громадян України плату за оформлення і видачу державних актів, а також передбачені засоби на вказані цілі із Стабілізаційного фонду.

Населення подає заяви на здобуття держактів в місцеві поради (до заяви додаються копія паспорта, копія ідентифікаційного номера і документа, що засвідчує право громадянина на земельну ділянку); держакт видається протягом 30 днів з дня подачі заяви.

- Я подала заяву, через місяць, як бачите, у мене є папір в руках на 60 відсотків приватизованої землі, - говорить мати двох дітей, 38-річна Любов Іванівна Івасюк, мешканка сіла Райгородок Бердичівського району Житомирської області.

Тепер процедура безкоштовної приватизації земельних ділянок дуже проста.

У Житомирської області 270 тисяч жителів мають право отримати акти на землю. У органах Держкомзему зареєстровано більше 114 тисяч заяв на здобуття документів.

Втім, в багатьох районах Житомирської області ще жоден житель не є законним і офіційним власником землі. Нульові показники в Барановськом, Володарськ-Волинськом, Емільчинськом, Житомирському, Коростенськом, Коростишевськом і багатьох інших районах.

У Житомирської області за даними Держкомзему, за станом на 9 жовтня цього року безкоштовно вже видано 316 актів.

У Україні до кінця року повинні безкоштовно видати держакти на земельні ділянки 6,5 млн громадян.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!