Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ще одна піар-акція Юлії Тимошенко – цього разу на Житомирщині!!!
 
Голосування   Тимошенко і Янукович!
 
Як Ви ставитеся до того, що Юлія Тимошенко відбирає «дачну резиденцію» у Віктора Януковича?
Всього проголосувало: 4

 
19-11-2009, 14:58  Політика

Ще одна піар-акція Юлії Тимошенко – цього разу на Житомирщині!!!

 
Наскільки «безкоштовні» безкоштовні акти на землю?

- Я приїхала до вас, щоб зробити ще один крок до того, щоб людина, яка все життя прожила в своєму будинку на своїй присадибній ділянці, змогла отримати акт власності на нього.

Так почала свій виступ у Будинку культури села Сінгури Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. 12 листопада вона приїхала до Житомирської області, щоб особисто вручити мешканцям кількох сіл Житомирського району акти, що засвідчують їх право власності на присадибну ділянку.
'Ще
Але як нам стало відомо з поінформованих джерел, роздача актів на землю жителям с. Сінгури була по суті звичайною піар-акцією кандидата в президенти Ю. В. Тимошенко. І ось чому. Зобов'язуючи Держкомзем видавати ці акти людям безкоштовно, Кабінет міністрів виділив на це мізерні суми - десь у межах 45 гривень за лист, тоді як необхідно разів у 10-20 більше. Ось чому і затягується видача таких актів. Тобто Юлія Володимирівна зробила чергову дуже гарну обіцянку перед виборами: мовляв, ось яка я гарна і щедра, голосуйте за мене. А на ділі зовсім інша картина.

Нагадаємо, що, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 5 серпня № 844, акти на землю повинні оформлятися абсолютно безкоштовно. За словами тих, хто був присутній на зустрічі з прем'єром, так воно в цей день і було: прийшли землевпорядники, зробили обмір ділянки, а потім подзвонили і запросили на урочисте вручення документів на землю безпосередньо з рук прем'єр-міністра...

Однак не всім право власності на землю дістається безкоштовно навіть після прийняття 844-ї постанови Кабінету міністрів. У Сінгурах Ю. Тимошенко чекали і ті, кого в Будинок культури не запросили. Приблизно півтора десятка молодих людей стояли на площі з транспарантами. Пікетники вимагали покінчити зі зловживаннями у земельній сфері. За словами лідера пікетників Олександра Кузьменко, процедура отримання акту на землю далеко не безкоштовна. Вона обходиться багатьом від 150 до 1500 гривень. «Приїжджають, вимагають гроші за роботу землевпорядників і на бензин», - стверджує він.
'Ще

Зрозуміло, наявність пікету не дуже порадувало представників районних та обласної влади. Ще до приїзду прем'єра молодим людям запропонували вирішити їх проблеми, однак ті у своєму бажанні дочекатися Юлію Володимирівну були непохитні. До учасників акції підійшов голова Держкомзему України Олег Кулініч. За його словами, на ринку земельних відносин працює близько 3000 ліцензованих комерційних структур. Відомі факти, коли їх представники прибували до бажаючих оформити право власності на землю, одержували від тих первинні документи, а потім тягнули гроші. Проте у вересні Держкомзем видав наказ, серйозно посилити вимоги до ліцензованих структурам. Що стосується вимог пікетників, О. Кулініч запевнив, що якщо факти підтвердяться, Держкомзем відреагує. Якщо ж вимагають гроші працівники територіальних органів Держкомзему, реакція буде миттєвою.

І ось приїхала прем'єр-міністр. Виступаючи перед присутніми, вона заявила про свій намір остаточно зламати глумливу систему оформлення права власності на землю. «Пройти сотні чиновників для оформлення акту на землю простій людині було неможливо. Навколо кожного земельної органу, від сільського і до обласного, створювалося безліч приватних фірм-присосок, які за оформлення актів вимагали дуже великі гроші. Ми відпрацювали новий порядок, коли людині для оформлення акту достатньо подати заяву і невеликий пакет документів до сільської ради, а потім запрацює державна машина, яка зобов'язана через певний час видати акт на право володіння земельною ділянкою », - розповіла Юлія Тимошенко.
'Ще
Однак, за її словами, спроби зламати нову систему не припиняються. Уряд стикається з небаченою протидією на всіх рівнях, оскільки, як стверджує прем'єр-міністр, багато втратили дуже великі гроші.

Для довідки: понад 270 тисяч мешканців області мають право на приватизацію земельної ділянки. Близько 55 тисяч вже подали відповідні заяви, отримали акти лише 4300 чоловік. Для порівняння: в Черкаській області отримали акти 42 відсотки заявників.


Бердичівський анекдот:


Встретились два приятеля, один рассказывает:
Вот мы вчера с корешем погуляли! Прикинь, выпили мы с Максом Фанты и тормознули на трассе трактор! Потом выпили ещё Фанты, тормознули автобус! Знаешь, так с корешем разошлись, нам так понравилось, мы целый ящик Фанты на двоих выпили и остановили 600-й Мерседес!
Друг перебивает и говорит мол, гонишь ты, настоящий Мерседес 600-й остановили на дороге ?!?!
Конечно настоящий! А чё нам, мы же с Максом ГАИШНИКИ !!!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!