Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Що штовхає підлітків до випивки
 
5-12-2010, 21:33  Суспільство

Що штовхає підлітків до випивки

 
Підлітки вживають алкоголь і наркотики не тільки при емоційних проблемах і в якості протесту, вважають вчені з Університету Монреаля в Канаді. Вони вважають, що на знайомство з психоактивними речовинами штовхає бажання стати популярним в компанії.

Що штовхає підлітків до випивки




Фахівці провели дослідження понад 500 школярами у віці від 10 до 15 років.

З'ясувалося, що чим старше стають підлітки, тим частіше вони приймають психоактивні речовини. Але популярні діти до 15 років випивають і вживають наркотики в два рази частіше, ніж їх більш скромні однолітки.

Результати дослідження також показують, що популярні діти також схильні до ризику, якщо їхні друзі теж популярні. На думку вчених, підлітки вживають алкоголь і наркотики не тільки для того, щоб увійти в групу або добитися визнання - їм доводиться робити це, «щоб зберегти статус», «щоб їх любили».

Тому батькам варто уважно стежити за поведінкою своїх старших дітей і вчасно пояснити їм, що любов оточуючих і соціальний статус не варті втраченого здоров'я. Або як можна раніше допомагати дитині знайти компанію за інтересами.

Адже відомо, що підлітки, котрі вступають у різні організації, наприклад, спортивні, набагато рідше починають палити і випивати - їм і без цього є чим зайнятися.

Джерело: newsland.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!