Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ізраїльські лікарі з'ясували, яка риба найнебезпечніша
 
28-02-2011, 20:34  Суспільство

Ізраїльські лікарі з'ясували, яка риба найнебезпечніша

 
Перше у своєму роді дослідження було проведено ізраїльськими лікарями з клініки "Шиба" - протягом року вони вивчали, кістки якої риби стають причиною найбільшої кількості травм у людини.


Ізраїльські лікарі з'ясували, яка риба найнебезпечніша



Напевно, у кожного з нас коли-небудь в горлі застрявала кісточка риби. Яка риба з ізраїльського асортименту найбільш небезпечна в цьому відношенні? Тепер ми знаємо правду.

Лікарі відзначають, що найбільша кількість травм відбувалося вдома, під час суботньої сімейної вечері: з 108 ізраїльтян 94 подавилися кісткою вдома, тоді як у ресторані кісточки застрягли в горлі лише у 14 чоловік.

48% з завершили трапезу не на дивані, а в приймальні у лікаря, - це чоловіки, середній вік яких складав 46 років.

Отже, самим травмонебезпечним визнаний карпіон (короп). З 108 випадків 43 - на його совісті. За ним слідує денис (вона ж дорада або морський лящ) - 15 випадків, амнон (мушта) - 8 випадків, несіхат-Нілус (принцеса Нілу або нільський окунь) - 4 випадки, і замикає список бака (хек) - 3 випадки.

Лікарі, втім, відзначають, що вина за застряглі в горлі кістки лежить не тільки на рибі - під час їжі люди багато розмовляють і від цього часто давляться.
За матеріалами MIGnews.com

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!