Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як навчитися користуватися паличками для суші
 
5-03-2011, 01:05  Суспільство

Як навчитися користуватися паличками для суші

 
Палички для суші часом представляють справжній витвір мистецтва: їх фарбують, покривають лаком, інкрустують перламутром і прикрашають різними візерунками. Жінки можуть їсти тільки за допомогою паличок, чоловікам дозволено їсти суші руками.

Як навчитися користуватися паличками для суші



Сучасні хасі бувають кістяними, дерев'яними (з бамбука, сосни, кипариса, сливи, клена, чорного або фіолетового сандалового дерева), круглого або квадратного перетину з конічним або пірамідальним вістрям. Палички для японця - не тільки повсякденна особиста річ (їх не прийнято надавати в користування іншим), але і священний символ. За переказами, вони приносять власникові успіх і довге життя, і тому хасі вважаються гарним святковим подарунком.

Для суші слід підбирати палички, які вам найбільше підходять. Раніше довжина паличок для їжі розраховувалася на основі середнього росту і розміру долоні чоловіків і жінок. Типова японська паличка завдовжки 20 см виготовлена з дерева, верх у неї товщий низу. Корейці використовують палички тієї ж форми, але роблять їх з срібла. Китайці користуються більш тонкими і довгими паличками з бамбука, лакованого дерева або пластику. Те, що всі суші-палички різні, швидше за все залежить від сорту рису, який використовується при приготуванні суші.

У японських стравах компоненти завжди дрібно нарізані, тому ніж і вилка як столові прилади стають зайвими.

Навчитися користуватися паличками не так важко, як може здатися:

1. Потрібно затиснути одну паличку між основами великого і вказівного пальців, так щоб середина лежала на другій фаланзі середнього пальця, і залишився вільний кінець не менше десяти сантиметрів.

2. Другу паличку потрібно покласти паралельно першій і тримати першою та другою фалангою вказівного пальця, притискаючи великим.

3. Необхідно пам'ятати про те, що перша паличка завжди нерухома, а друга працює як продовження вказівного пальця.

За матеріалами компанії «Sushico»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!