Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Оливкова олія захистить вашу печінку
 
26-03-2011, 23:33  Суспільство

Оливкова олія захистить вашу печінку

 
Очищена оливкова олія може захистити печінку від окисного стресу (oxidative stress), процесу пошкоджуючого клітини в результаті окислення.

0



Дослідники, опублікували в журналі відкритого доступу «Харчування і Метаболізм» відомості про те, як в ході експерименту лабораторні щури були піддані в помірній кількості впливу токсичного гербіциду, відомого своїми властивостями виснажувати, протиокислювачі і викликати окислювальний стрес. У результаті було виявлено, що ті пацюки, в раціон яких додавали оливкову олію, частково були захищені від результуючого ураження печінки.

Мохамед Хамаммі (Mohamed Hammami) з Монастирського Університету Тунісу спільно з групою дослідників з Саудівської Аравії, працювали над виконанням експерименту з використанням 80 щурів. Професор Хамаммі відзначив наступне: "Оливкова олія є основним і найпоширенішим компонентом у середземноморському раціоні. Існує зростаюча очевидність того, що вона може володіти великими перевагами для здоров'я, включаючи скорочення ризику виникнення захворювань серця, попередження деяких видів ракових захворювань і модифікування імунних і запальних реакцій . У своєму дослідженні ми показали, що вживання очищеної оливкової олії і її екстрактів захищає тканину печінки від окисного стресу ".

Дослідники розділили щурів на контрольні групи: одну групу тварин, в їжу яких додавали оливкову олію, і шість груп, в яких тварини були піддані впливу гербіциду типу `2,4-кислота Dichlorophenoxyacetic` з або без додавання оливкова олії в чистому вигляді або одного з двох видів екстракту олії - гідрофілічна фракція (hydrophilic) або ліпофілічна фракція (lipophilic). У всіх щурів, підданих дії гербіцидів спостерігалися ознаки значного пошкодження печінки. Тим не менш, добавки очищеної оливкової олії і гідрофілічної фракції надавали значне збільшення в протиокислювальній діяльності ензиму і зменшення в ознаках пошкодження печінки.

Говорячи про результати, професор Хамаммі зазначив, що "гідрофілічна фракція оливкової олії виявилася цілком ефективною в скороченні вироблення токсинів, що викликають окислювальний стрес, вказуючи, що гідрофілічний екстракт може надати прямий протиокислювальний ефект на клітини печінки. Тим не менш, більш докладні дослідження про ефект протиокислювальних складів окремо та / або їх взаємодії необхідні для обґрунтування цих спостережень ".

За матеріалами newsland.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!