Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Побутову хімію визнали небезпечною для життя
 
10-04-2011, 00:41  Суспільство

Побутову хімію визнали небезпечною для життя

 
Вчені вивчили миючі засоби та косметику.


Побутову хімію визнали небезпечною для життя



Вчені провели аналіз 25 найбільш часто використовуваних продуктів, насичених приємними ароматами. Серед них - пом'якшувачі тканини, засоби для миття посуду, дитячі шампуні, дезодоранти і засоби для чищення. Незважаючи на те, що багато хто з них рекламуються як натуральні і абсолютно безпечні для здоров'я, в них виявлено щонайменше 133 хімікатів. Кожен продукт містив, в середньому, 17 різновидів летючих речовин, при цьому реєструються тільки ті, що виділяються в значних обсягах. Про це повідомляє neboley.com.ua.

Що стосується побутової хімії, то, як з'ясували американські вчені, 24 хімікати в ній класифіковані законодавством США як небезпечні або токсичні. 11 з них є канцерогенами. Деякі небезпечні при будь-якому рівні впливу. Не випадково, що вони майже ніколи не вказуються на етикетках засобів, ховаючись під розпливчастими визначеннями на кшталт «пом'якшувачі», «ароматизатори», «ефірні олії». І не даремно третина американців скаржаться на головний біль, проблеми з диханням і інші неприємні симптоми при контакті з «ароматної» хімією.

«У світі комерції« натуральний »не означає« позбавлений синтетичних хімічних речовин », - нагадує автор дослідження Ганна Стейнеманн з Університету штату Вашингтон, -« Екологічно чистий »не означає« безпечний для здоров'я ». У цьому світі багато парадоксів і сюрпризів. Якби ці речовини виходили з вихлопної труби підприємства, їх викиди регулювалися б державними органами. А якщо вони перебувають у дезодоранту чи освіжувачі повітря, влада і світове співтовариство не турбуються ».

Помітної різниці між звичайними продуктами і тими, що рясніли «зеленим» маркуванням, виявлено не було. Більш того, всі «натуральні» продукти містили як мінімум 2 шкідливих речовини, третина - хоча б один канцероген.

Радиотехника Справочники Источники питания Автоэлектроника Зарядные устройства Советы радиолюбителю

Автоэлектроника, зарядные устройства, аккумуляторы,системы зажигания, охранные устройства схемы.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!