Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » ЩО НАСПРАВДІ В магазинному молоці?
 
22-08-2011, 22:43  Суспільство

ЩО НАСПРАВДІ В магазинному молоці?

 
Здавалося, наш народ ніколи і ні за що не втратить сакрального ставлення до молока. Війни і революції, перебудови і перестрілки слідували своєю історичною чергою, а образ корови-годувальниці і теплий запах свіжого молока завжди залишався незмінним.

0



Але сталося неможливе, і під уламками здорового глузду на тлі вульгарного матеріалізму були поховані всі світлі, дорогі нашому народові образи. Молоко «пішло» на виробництво. З нього стали «добувати» білки, жири і вуглеводи, змішувати їх в різних пропорціях. А результат, як і раніше називався «натуральним молоком». Або кисломолочним продуктом з «цільного молока». Його чомусь збагачують кальцієм або синтетичними вітамінами.

І начебто все чесно і справедливо тому до молочного цеху, справді, регулярно під'їжджає машина - «молоковозка». А далі ... Ну, яке це має значення, що далі - на те воно і виробництво, щоб з вихідної сировини щось виробляти!

Але час - велика річ! - Рано чи пізно все розставить на свої місця. Цю колективну свідомість можна задавити рекламними трюками, змусити повірити, що молоко, доставлене до цеху, «просто» розфасували і в охолодженому вигляді доставили городянам. Але ж колективну підсвідомість обдурити неможливо, і ми як і раніше ділимо молоко на «сьогоденне» та «магазинне».

Так що ж це виходить, то молоко і молочні продукти, що в магазинах, несправжні? Судіть самі.

Молоко - це, насамперед, біологічна рідина. Нехай вона не містить клітин, як, наприклад, кров або лімфа. Але логічний взаємозв'язок між її біохімічними компонентами не стає менш значимим. Живильні речовини, ферменти, вітаміни і мікроелементи знаходяться кожен на своєму місці.

Саме цілісність, незайманість цієї структури, забезпечує бездоганне засвоєння організмом. Приміром, жирові молекули, які живуть «сім'ями», оточують себе кільцем ферментів. Вони називаються мембранними. Потрапляючи в організм, вони виконують ту функцію, яку їм наказала виконувати природа - стимулювання біохімічних реакцій по переварюванню компонентів молока.

При механічній обробці молока - сепарації, гомогенізації і т.д., коли дробиться жирова «сім'я», ферменти залишаються не при справах. І це небезпечно, тому що, всмоктуючись у кров, вони починають перетравлювати не продукти харчування, а, наприклад, стінки судин. А це атеросклероз, ендартеріїти, інсульти (які, до речі, різко помолодшали).

Порушується цикл обміну нуклеїнових кислот, що веде до накопичення в організмі сечової кислоти, а це подагра в гарантованому виконанні. І навіть таку зовнішню неприємність як целюліт ми більше не розглядаємо ізольовано від порушень жирового обміну.

Американські клініцисти ще з 70-х років минулого століття виступають різко проти вживання гомогенізованого (з подрібненими жировими капсулами) молока.

Так, але на упаковці кисломолочного продукту значиться, що він виготовлений із цільного молока?! - будете дивуватися ви. Абсолютно вірно. Пам'ятаєте ту машину-«молоковозку», що регулярно під'їжджає до воріт цеху? Ось з цього цільного молока все і виходить.

Якщо на етикетці значиться жирність 2.5%, причому не мінімум, а точний показник нижче 3,2%, значить, молоко побувало в сепараторі. Ну, яка, скажіть, корова дає молоко нижче 3,2% жирності! Вона або смертельно хвора, або годує п'ять пар близнюків. Однак не сумнівайтеся, що на вході у виробництво жирність була вищою, і «зайвий» жир прибрали з молока аж ніяк в турботі про ваше здоров'я, а для отримання додаткового прибутку.

А раз була сепарація, і структура молока вже порушена, то за нею пішла і гомогенізація (про серйозну шкоду якої ми побіжно згадали), і нормалізація (додавання відсутніх інгредієнтів), а потім додавання стабілізаторів, щоб кисломолочний продукт не здавався дуже рідким. І навіть термостатний метод, при якому грудочки у тій же ряжанки стають більш естетичними, жодним чином не виправдовує ті акти вандалізму, які вже були зроблені над молоком.

Виходить, що на етикетці - брехня? - знову будете дивуватися ви. Ні, це просто маленькі хитрощі великого молока. І закон у нашій країні не забороняє нічого з того, що ми бачимо на прилавках.

Джерело: segodnya.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!