Вчені Росії приступають до реалізації нового проекту. Основна його ідея полягає у створенні дитячого харчування та сумішей на основі молока кобили. Фахівці країни провели нові дослідження і з'ясували, що саме це молоко за своїм складом аналогічно молоку жінки, тобто материнському.
Серед інших переваг кобилячого молока - його гіпоалергенність.
Таке харчування, впевнені фахівці, які стали ініціатором такої ідеї, на відміну від молока корови, можна буде призначати і для вигодовування малюків, і в лікувальних цілях. Адже, молоко кобили цілком підходить для харчування хворих з проблемами печінки, шлунково-кишкового тракту, а також - при діабеті.
Учені нагадують, що кобиляче молоко - це дуже корисний продукт, який, до речі, досить таки легко засвоюється організмом дитини. До того ж, зміст поліненасичених кислот в ньому практично в 10 разів вище, ніж у молоці корови.
Саме тому вчені планують почати виробництво на основі кобилячого молока - дитячих сумішей, йогуртів та сирків.