Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі відкрилося підприємство з виробництва біодобавок «Перлина Полісся»
 
12-01-2012, 04:40  Суспільство

У Житомирі відкрилося підприємство з виробництва біодобавок «Перлина Полісся»

 
Нещодавно в Житомирі відкрилося нове підприємство з поетичною назвою «Перлина Полісся».

У Житомирі відкрилося підприємство з виробництва біодобавок «Перлина Полісся»



Підприємство поки невелике, і робочих місць на ньому небагато, на пальцях можна порахувати.

Продукція підприємства орієнтована на жителів України, починаючи з дитячого віку і закінчуючи літніми людьми.

Це біологічно активні добавки, і їх можна вживати без рецепта лікаря. Рослинні масла насичують організм вітамінами і мікроелементами, підвищують імунітет.

Про продукцію заводу розповідає головний технолог Любов Яківна Гулак:

- Ми виробляємо олію методом холодного пресування, що дозволяє зберегти біологічно активні речовини, що містяться в сировині. Також видобуваємо рослинну клітковину, яка дуже корисна для людського організму. Працюємо з насінням льону, гарбуза, з плодами розторопші. Відкрилися ми у вересні 2011 року, в перспективі плануємо розширити свій асортимент.

Сировина закуповується в Україні. Для виробництва рослинного масла найбільше підходять рослини з півдня країни. Перед обробкою сировина ретельно перевіряється, щоб вона була екологічно чиста і містила високий відсоток масел.

Готова продукція піддається чотирьом видам аналізів, і лише коли вона відповідає стандартам якості, направляємо її споживачеві.

- Любов Яківна, зараз дуже популярним стає імпортна оливкова олія. Але деякі дієтологи вважають, що людина в харчуванні повинна віддавати перевагу рослинам його рідної країни, організм їх краще засвоює. А як ви вважаєте: що для нас корисно - українська кукурудзяна та соняшникова олія чи італійська оливкова?

- Я не тільки технолог, а й біолог. І тому можу стверджувати, що організм людини протягом століть і навіть тисячоліть сформував генетичну схильність до певних продуктів харчування. Нам, українцям, корисніше масло з місцевих рослин, наприклад, гарбузове. У Житомирі сто грамів такої олії можна купити за 15-17 гривень. Продукт дуже смачний і корисний, особливо чоловікам для профілактики простатиту.

Головний технолог розповіла, як підбирали кадри для нового підприємства: враховували ділові якості людей, їх професіоналізм, досвід роботи за спеціальністю, а також сумлінність, відповідальність, вміння уживатися в колективі. А оскільки «Перлина Полісся» має відношення до медицини, то при відборі персоналу брали до уваги, наскільки людина охайна і акуратна.

- Я студентка першого курсу, заочно вчуся на фінансиста. Це моє перше робоче місце, і хоч працюю тут не за фахом, я все одно дуже задоволена, адже студенту знайти роботу в наш час складно, - каже одна зі співробітниць підприємства, Тетяна Дарбінян.

- Раніше я працювала медсестрою в реанімації. Рік у нас йде за два, і тому я рано вийшла на пенсію. Пенсія 800 гривень, прожити на неї при нинішніх цінах майже неможливо. До того ж у мене двоє маленьких дітей. Тому я дуже рада, що потрапила на це підприємство, - розповідає Олена Якубовська.

Незважаючи на хороший старт, працівники Перлини бояться, що впливові конкуренти задавлять молоде підприємство, не давши йому набрати силу. За роки «незалежності» в Житомирі закрилися і розорилися десятки підприємств, на Україні таких - тисячі. Чи виживе в цій нестабільній економічній системі «Перлина Полісся»? Хочеться в це вірити.

Олег ГУМЕНЮК, Робітнича газета
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!