Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ліщинський розповів, як були захоплені «Житомирські ласощі» і назвав прізвища рейдерів
 
25-05-2012, 22:19  Суспільство

Ліщинський розповів, як були захоплені «Житомирські ласощі» і назвав прізвища рейдерів

 
Голова наглядової ради ЗАТ «Житомирські ласощі» Юрій Ліщинський, який проживає в США і має контрольний пакет акцій кондитерської фабрики, розповів про першопричини нинішньої ситуації на підприємстві. Ліщинський називає прізвища рейдерів, розповідає про боротьбу іноземного інвестора за свої права і сподівається, що правда переможе.

'Ліщинський



"Американська структура придбала підприємство в 1999 році і протягом 10 років вкладала в нього інвестиції: грошові кошти, технології, обладнання. Весь цей час були проблеми з менеджментом, з директорами підприємств - люди не звикли до вільного підприємництва, до роботи на господаря, і використовували свою посаду для того, щоб щось вкрасти або скористатися тією владою, яку їм дали. У 2006 році я познайомився з чоловіком, яка 12 років прожив в Америці і повернувся в Україну, начебто заможний і з непоганою репутацією тлумачного менеджера. Я запропонував йому здійснювати контроль над нашими фінансовими інвестиціями.

У березні 2006 року ми прийшли до такого договору, що дали йому можливість викупити акції у попереднього партнера, по 25% вартості, тому що він буде партнером. В цей же час на фабриці відбулися зміни, відкрився торговий дім.

Але мабуть в людини були більш серйозні запити, ніж зарплата 350 тис. доларів на рік. На 2-3 рік його роботи почали проявлятися його внутрішні якості, які раніше були приховані. Його фінансова ненаситність проявилася саме під час нестабільної ситуації в Україні, в роках 2008-2010. Володіючи серйозними фінансовими засобами фабрики, цей чоловік познайомився з такими людьми як Пашинський та його соратники, і був розіграний класичний план рейдерства.
Мене, як голову наглядової ради, судом відсторонили від виконання моїх повноважень, фабрика і торгове представництво в Києві були захоплена "чорносорочечниками". Ми повністю позбулися доступу до фінансів і контролю над підприємством.

При участі «пана» Бойка, у якого немає нічого святого, і він може заробити 5 копійок на рідній матері та дружині, було захоплене підприємство і дуже багато "бруду" вилито на мене. Люди, які з ним працюють - Гамов та Долинський - добре освічені молоді фахівці, що потрапили під вплив хитрого, ушлого рейдера, роблять те, що він наказує. Я думаю, він їх добре віддячив за всі підроблені документи.

Сьогодні ми продовжуємо легальні суперечки в судах і вже з'явився позитив у вирішенні судових інстанцій. Це, по-моєму, пов'язано з тим, що президент України намагається навести порядок у правоохоронних органах і судах.

Я розраховую на те, що правда переможе: Бойко і люди, які йому допомагали, будуть покарані, ми повернемося до володіння підприємством і контролю своїх інвестицій. Якщо це станеться - це буде хорошим прикладом для іноземних інвесторів, які побачать, що в Україні діють закони », - розповів Ліщинський.

Говорячи про сьогоднішню ситуацію на «Житомирських ласощах», Юрій Ліщинський зауважив, що у підприємства великі борги, величезні кредити були взяті в банках і можливо ці гроші вже «вимиті» з Житомира. Крім того, на фабриці пройшло серйозне скорочення, звільнені багато робітників. А ті, що залишилися, знаходяться під жорстким контролем нинішніх господарів і можуть також залишитися без роботи за найменшу незгоду з політикою «рейдера».
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!