Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомир отримав 6 млн. грн. на «доступне житло», але квартир на них влада ще не знайшла
 
23-06-2012, 23:47  Суспільство

Житомир отримав 6 млн. грн. на «доступне житло», але квартир на них влада ще не знайшла

 
22 червня в Житомирській облдержадміністрації відбулася розширена нарада з питань реалізації програми «Доступне житло» в Житомирській області.

'Житомир



Програма державної іпотеки вже почала працювати. За розподілом Кабміну Житомирська область отримала 27 млн. 924. тис. грн.., а це, за словами заступника Рижука - Миколи Олещенко, 1700 квартир.

Розпорядником цих коштів визначено Головне управління будівництва та архітектури облдержадміністрації, а держателем Житомирське регіональне управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

На Житомир з цієї суми припадає 22% або 6 млн. грн.

Але поки в Житомирі не знайдено жодного будинку під державну іпотеку, є тільки плани використовувати новобудову на Івана Богуна, де можна взяти 14 квартир. Але в даний час міськвиконкомом не вирішено питання про права власності на цей будинок.

Нагадаємо, об'єкт по вул.Івана Богуна (Корбутівка) який будував «Київміськбуд» вже двічі здавався в експлуатацію і проживати в ньому було неможливо через незавершене будівництво, відсутність комунікацій, не проведених внутрішніх робіт, відсутності благоустрою навколо будинку, і т . д.

Зате в інших містах Житомирської області міжвідомча комісія вже знайшла 3 об'єкти, які можна використовувати під іпотеку, це переважно незавершене будівництво:
будівля колишньої казарми по вул. Металістів у м. Овруч під 18-квартирний житловий будинок;
незавершене будівництво 32-квартирного житлового будинку по вул. Садовій, 3 в Попільні;
незавершене будівництво 40-квартирного житлового будинку по вул. Грушевського, 108-а в м. Коростень. Разом це вже 90 квартир, зате в Житомирі поки жодної.

За словами Олещенко в Житомирській області на 1,3 млн. населення квартирна черга становить 35 тис. осіб. На сьогодні вже є 101 бажаючий на державну іпотеку. Скорочення квартирної черги завдяки іпотеці буде проводитися через добудову багатьох довгобудів. На Житомирщині нині 929 житлового незавершеного будівництва, з них 269 - це багатоповерхівки.

Олещенко, звертаючись до присутніх заступникам голів райдержадміністрації, нагадав їм, що рішення житлової проблеми в Україні було передвиборною обіцянкою правлячої партії, і Президент України вимагає її виконання.

Голова обласної ради Йосип Запаловський розкритикував відсутність рекламної кампанії і погане інформаційне роз'яснення населенню про «ініціативу Президента».

- Микола Миколайович (Олещенко), напевно, з нашого боку дуже мало реклами з цього питання, роз'яснень у ЗМІ. Потрібно нам зробити якісь листівки, аналогічні розробленим "портрету позичальника". Будь ласка, шановні мої колеги! Займайтеся цим питанням, шановні депутати, пропагуйте! - Звернувся Запаловський до присутніх в залі.

Незабаром обласна влада збирається видати відповідне розпорядження Сергія Рижука про реалізацію програми державної іпотеки на Житомирщині.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!