Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чому тематичні сайти приносять більше грошей?
 
14-08-2011, 22:12  Технології

Чому тематичні сайти приносять більше грошей?

 
Часто приходять запити на міні-аудит від власників сайтів, на яких зібрана різнорідна інформація.

0



Як правило, такі власники заявляють в якості ключових слів найпопулярніші теми: електронні книги, заробіток в Інтернеті, корисні посилання, ну і дещо зі своїх особистих інтересів. Так що ж у цьому поганого?

Поганого - нічого. Але й користі ніякої.

Раніше такі сторінки називали Home page (домашня сторінка), або «хом'як». Такими вони залишилися і зараз. Тому що, крім самого автора і власника такого сайту, це нікому не цікаво.

Бувають зовсім вже спрощені варіанти. Наприклад, сайт зі своїми особистими фотографіями. Якщо автор його створив для того, щоб у всіх друзів і знайомих була можливість ними помилуватися - то ніяких проблем. Але коли такий автор хоче «потрапити на перші місця за словом« малюнок »» - це вже, м'яко кажучи, нерозумно.

Отже, проблема № 1 - такий сайт мало кому цікавий. Хоча б тому, що створений людиною, яка не так давно прийшла в Інтернет. І тому навряд чи колекція матеріалів, яку вона наносила з інших сайтів, цікава для інших людей, більш досвідчених.

Проблема № 2. Матеріали, які скопійовані з інших сайтів, або розміщені з порушенням всіх загальноприйнятих правил (без зазначення авторства та посилання на сайт-джерело), або просто морально застаріли. (Що іноді набагато небезпечніше, ніж Ви думаєте. Залежить від тематики. Про це в окремій статті.) Вони негативно сприймаються Яндексом. І такий сайт не займає високих позицій.

Проблема № 3. В Інтернеті перемагає спеціалізація. Де будуть шукати холодильники? На спеціалізованих сайтах. Але ніяк не на сайті «Все про все». Бо нікому в голову не прийде там це шукати. А зайняти перші місця за такими словами, як «холодильник» або іншим конкурентним термінам, такому сайту малореально.

Проблема № 4. Такий сайт складно розкручувати (якщо забути про першу проблему). Тому що будь-який сайт повинен мати назву. Чим більше «розмовляючим» воно буде, тим краще, тим більше людей його запам'ятають. А як назвати сайт «Про все»? От і виходять безликі назви типу «Портал Васі Пупкіна». Або більш гучні - «Інформаційний центр ...».

А в ключових словах буде просто набір популярних ключових слів. І ніякого толку від такого сайту не буде. Тому що підняти його по популярних фразах буде складно. А якщо й піднімемо, то що потім? Якийсь час він поживе. Потім автор захоче заробити на ньому, повісить штук п'ять банерів на кожній сторінці. І буде думати, що скоро розбагатіє, маючи відвідуваність у 50-100 осіб на день «по таким крутим ключовими словами». Звідси наступна проблема.

Проблема № 5. Такі сайти не мають перспективи. Спочатку вони створюються для самоствердження. Для нього ж вони розкручуються, використовуючи всі доступні засоби, включаючи піраміди, системи накрутки лічильників і просто системи автоматичного обміну посиланнями. А що потім?

Потім власнику сайту стає нудно, і проект закидається. Особливо якщо він був на безкоштовному хостингу. Причому тут хостинг? Притому що автор ресурсу за нього не платить, значить цінності сайту в голові жодної. Якби йому довелося платити баксів 5 в місяць, він би сто разів подумав - що ж покласти на оплачений хостинг? А так, на халяву, можна і всякого сміття накидати. Просто тому, що йому зараз це цікаво.

У самому кращому випадку автор почне вивчати основи html і php, почне вивчати способи розкрутки сайту, і з нього вийде досить грамотний веб-майстер. Він досить швидко зрозуміє, які сайти треба робити. Особливо якщо хочеш заробити на ньому грошей.

А той, хто не став тлумачним веб-майстром, швидше за все буде говорити всім, що Інтернет - нісенітниця, що це просто іграшка, і толку від нього ніякого. Або почне пачками створювати сайти (копіювати готові) для участі в різних пірамідах і заманювання на них наївних новачків. У першому випадку роздуваються різні міфи про Інтернет. А в другому створюються чергові сміттєві сайти, які Інтернет засмічують.

Мораль статті: створюйте тематичні сайти. Їх простіше розкручувати і простіше продавати через них щось. А от щоб успішно продавати щось конкретне - треба грамотно сайт спланувати.
За матеріалами: ШколаЖизни.ру
Фото з сайту lysenko-online.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!