Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » Сьогодні назвуть столицю Олімпійських ігор 2016 року
 
2-10-2009, 16:48  ---

Сьогодні назвуть столицю Олімпійських ігор 2016 року

 
'Сьогодні

Столиця літніх Олімпійських ігор 2016 року буде названа сьогодні на 121 сесії Міжнародного олімпійського комітету (МОКНУВ), що почала роботу в данській столиці.

У боротьбу за право прийняти 31 Олімпіаду вступили Чікаго, Ріо-де-Жанейро, Токіо і Мадрид.

На загальну думку оглядачів, ніколи ще в історії руху конкуренція не була такою тісною. "Перемога буде взята з мінімальною перевагою, можливо, в декілька голосів, - сказав президент МОКНУВ Жак Рогге. - Присутність в Копенгагені розділу держави може виявитися вирішальною для результату поєдинку".

У сесії візьмуть участь президент США Барак Обама, президент Бразилії Луіс Інасиу Лула та Силва, прем'єр-міністр Японії Юкио Хатояма, король Іспанії Хуан Карлос I і голова іспанського уряду Хосе Луіс Родрігес Сапатеро.

Крім того, города-кандидаты включили до складу делегацій національних спортивних "зірок": Чікаго - легкоатлета Майкла Джонсона і гімнастку Дам Коменеч, Ріо - легендарного футболіста Пеле і тенісиста Густаво Куертена, Токіо - плавця Юникі Каваї і дзюдоїста Ясухиро Ямашиту, Мадрид - велосипедиста Мігеля Індурайна і баскетболіста Пау Гасоля. До Копенгагена приїхала також "королева американських ток-шоу" Опра Уїнфрі, яка зробить в Копенгагені телепередачу про те, чому данці - найщасливіші люди на світі.

Кожному городу-кандидату надається 45 хвилин для презентації і 15 хвилин - для відповідей на питання. Відкриє "турнір" Чікаго, за ним послідують Токіо, Ріо-де-Жанейро і Мадрид. Члени МОКНУВ працюють за закритими дверима, голосування - таємне.

У МОКНУВ - 106 членів, проте в голосуванні не беруть участь президент і члени комітету з країни, якою належить город-кандидат. Це означає, що в першому турі голосувати будуть 98 членів МОКНУВ, потім число тих, що голосують поступово збільшуватиметься.

Для перемоги потрібно набрати 51 проц голосів, тому буде максимум три тури. Запечатаний конверт на сцену після 20:30 мск винесе 17-річний данський гандболіст Сьолунд Сигне Педерсен, а розкриє його і оголосить переможця президент МОКНУВ Жак Рогге.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!