Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирська область – у переліку найцікавіших місць України
 
6-06-2010, 11:54  Культура / Суспільство / Відпочинок / Історія

Житомирська область – у переліку найцікавіших місць України

 
'Житомирська

Студентський портал «Студклуб» спеціально для любителів подорожувати по Україні, опублікував список найбільш цікавих місць України, серед яких – чотири населених пункти нашої області.

Укладачі переліку серед місць, куди варто поїхати, відзначили Андрушівку, Бердичів, Верхівню та Денеші.

Андрушівка, Житомирська обл., 120 км від Києва


'Житомирська

У містечку розташований палац з чудовим парком на річці Гуйва. У XIX столітті тут була садиба відомого цукрозаводчика Миколи Терещенка. А в роки Громадянської війни в палаці розташовувався штаб Першої кінної армії під керівництвом легендарного командира Семена Будьонного.

Бердичів, Житомирська обл., 180 км від Києва


'Житомирська

Місто з анекдотів знамените своїм монастирем ордену Босих Кармелітів. Заснований в 1627 р. польським воєводою Янушем Тишкевичем, з боку річки Гнилоп'ять монастир нагадує добре укріплений середньовічний замок, всередині якого знаходиться чудовий костел. Ще один міський костьол – Святої Варвари – знаменитий тим, що в ньому вінчався відомий французький письменник Оноре де Бальзак.

Верхівня, Житомирська обл., 200 км від Києва


'Житомирська

У цьому селі жив відомий французький письменник Оноре де Бальзак, який приїхав сюди до своєї коханої – польської графині Евеліни Ганської. Від садиби Ганських зберігся палац з пейзажнимпарком і навіть винним погребом. У пам'ять про видатного француза, який працював тут над своєю «Людською комедією», в селі діє літературний музей.

Денеші, Житомирська обл., 150 км від Києва


'Житомирська

Це місце знають всі українські скелелази – полазити по гранітних обривах з'їжджаються екстремали з усієї країни. Але побачити прямовисні скелі над річкою Тетерів і погуляти по листяному лісі буде цікаво і звичайному туристу. Крім того, в Денешах є мальовничі руїни палацу, побудованого відомий цукрозаводчиком Миколою Терещенком в XIX столітті.


Повний список «Цікавих місць України» можна подивитися на сайті «Студклубу».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!