Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Живі національні символи
 
28-06-2010, 14:25  Культура / Суспільство

Живі національні символи

 

Живі національні символи


У кожної країни є герб, гімн і прапор, але часто держави асоціюються з тим чи іншим тваринам.

Живі національні символи



Є загальновідомі приклади, зокрема, немає сумнівів, що Іспанія у більшості людей ототожнюється з биком, Австралія - з кенгуру, а Росія - з ведмедем.

Але не з усіма країнами все так просто. Наприклад, які тварини належать, Хорватії чи Венесуелі?

Давайте зробимо короткий екскурс по зоологічної карті світу. В Албанії, приміром, є дві національні тварини, одна з яких - лев. Для Аргентини характерна пума, а для ПАР - газель.

Живими національними символами нерідко виступають екзотичні тварини, наприклад райський птах для Папуа Нова Гвінея, буйвол Карабан для Філіппін, червоний ібіс для Тринідаду і Тобаго, Такін для Бутану, зебу для Мадагаскару, окапі для Заїру і комодський варан для Індонезії.

Пернаті нерідко стають уособленням країни - фламінго на Багамах, орел у Німеччині, кондор в Чилі, Колумбії, Еквадорі, лелека в Білорусії, півень у Франції, білоголовий орлан в США, ківі в Новій Зеландії, журавель у Вірменії, яструб в ОАЕ.

Символом Сомалі вважається леопард, Кенії - гепард, Кот-ді-Вуарена - слон, Таїланду - білий слон, Норвегії, Фінляндії і Швеції - лось і олень, Китаю - панда, Голландії - корова, Індії - тигр, Канади - бобер, Великобританії - лев.


красиво))

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!