Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Коли міняти зубну щітку?
 
27-06-2011, 00:24  Медицина

Коли міняти зубну щітку?

 
Професор Йонатан Манн, факультет стоматології Єврейського університету: "Зубну щітку можна використовувати тільки протягом трьох місяців, потім її необхідно змінювати"

0



- Зубна щітка - життєво необхідний предмет гігієни, який може перетворитися на живильне середовище для мікробів, якщо не зам'яти її вчасно, - каже професор Йонатан Манн, керівник відділення громадської стоматології центру "Адасса". Зубна щітка зберігає свою ефективність протягом трьох місяців. Потім її необхідно змінювати. Концентрація мікробів в щетинках зубної щітки - це проблема, яку поки не вдається вирішити іншим способом, окрім заміни щітки в певний період.

Дослідницький інститут консалтингу і маркетингу «Брендман» встановив: третина ізраїльтян не інформовані про необхідність міняти щітку раз в три місяці, а значить, наражаються на небезпеку зараження мікробами, що зібралися на щітці.

Дані цього дослідження, проведеного на замовлення компанії Colgate, показали, що майже третина ізраїльтян змінюють зубну щітку раз на півроку і рідше. А 13% взагалі не знають про те, з якою періодичністю міняють щітку.

За словами Міки Грінсберг, керівника відділення Colgate-Palmolive групи «Шестовіч», в Ізраїлі імпортера Colgate, зубна щітка піклується про гігієну ротової порожнини, але неправильне користування нею може становити небезпеку. Особливо велика ця небезпека взимку, під час простудних захворювань і грипу. Віруси, що викликали ці захворювання, залишаються і скупчуються на щітці, тому щітку необхідно обов'язково міняти після закінчення захворювання.

Професор Манн додає, що ефективність зубної щітки зникає в міру розтріпування і розм'якшення щетинок. Всі групи щетинок зубної щітки призначені для чищення зубів в певному напрямі, якщо щетинки розтріпується, чищення стає неефективним. Зубну щітку потрібно ретельно мити після кожного використання, бажано тримати її сухою і щоб вона не стикалаься з іншими щітками. Після закінчення трьох місяців щітку потрібно міняти.

Численні дослідження підтверджують, що в щетинках щітки з часом скупчуються як аеробні, так і анаеробні (більш небезпечні для здоров'я) мікроби.

Проведені та опубліковані такими солідними виданнями, як JADA, Quintessenc, J. Appl Oral Sc в 1986, 2004, 2005 и 2006 роках дослідження доводять, що вже через місяць у щітках починають накопичуватися мікроби, здатні вплинути як на системні, так і на локальні захворювання , що забруднення щітки мікробами зовні не проявляється, але вкрай небезпечно.

По деяких з цих досліджень, щітку варто міняти раз на три місяці, за деякими - навіть раз на місяць. Всі дослідження говорять про одне: вкрай важливо міняти зубну щітку, оптимальна частота її заміни - три місяці.

Джерело: med.israelinfo.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!