Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Навчальні програми для початкових класів вдосконалили і значно спростили
 
7-08-2016, 01:31  Наука

Навчальні програми для початкових класів вдосконалили і значно спростили

 
Навчальні програми для початкових класів вдосконалили і значно спростили

Колегія Міністерства освіти України затвердила 13 оновлених і «розвантажених» навчальних програм для школярів 1-4 класів, які запрацюють з 1 вересня. Про це повідомляється на сайті МОН.

«У нас була система координат, були принципи, якими ми керувалися. Йдеться про видалення з програм зайвої інформації, усунення дублювання, відборі найбільш важливих тем і їх логічному викладі, а також впровадженні компетентнісного підходу », - зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Як наголошується, є зміни, які торкнулися абсолютно всіх оновлених програм.

«Знято фіксовану кількість годин на вивчення кожної теми - вчителі будуть визначати їх самостійно. Ця новація покликана зробити навчальний процес більш логічним і дати більшу свободу вчителю, адже кожен клас має свої індивідуальні особливості, що впливають на те, скільки часу потрібно витрачати на кожну окрему тему », - йдеться в повідомленні.

Програми привели у відповідність з віковими особливостями дітей. Для цього експерти перенесли деякі теми в більш старші класи і скасували ряд вимог, які ставилися перед молодшими школярами. Крім того, уніфікована термінологія програм, якими повинні користуватися вчителі та автори підручників. Це дозволило максимально наблизити термінологію до вікових особливостей дітей, а також сприяти побудові міжпредметних зв'язків.

«Основна ідея полягає в тому, щоб дати дитині розкритися, максимально розвинути її індивідуальність, не формувати її як ту цеглу, а розвивати. Для цього потрібно, в тому числі, дати вчителю велику свободу в підходах, дати йому можливість більше вибирати. Власне, на це і будуть націлені нові програми », - пояснив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

В цілому внесли зміни до програм з української мови, літературного читання, математики, інформатики, музичного мистецтва, образотворчого мистецтва, трудового навчання, фізичної культури, іноземних мов для загальноосвітніх і спеціальних навчальних закладів (англійська, німецька, французька та іспанська мови), природознавства, основам здоров'я і з предметів «Мистецтво» і «Я у світі».

Найближчим часом до оновлених програм в МОН підготують нові вимоги до оцінки знань учнів і нові методичні рекомендації. Ці зміни будуть включати виконання завдань олівцем для молодших класів, вчителі не будуть писати червоною ручкою, а система оцінювання молодших школярів буде враховувати вікові особливості дітей.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!