Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ентузіасти вирішили відновити лідерські традиції автоспорту в Житомирі
 
20-08-2010, 23:16  Спорт

Ентузіасти вирішили відновити лідерські традиції автоспорту в Житомирі

 
Після 20-річної перерви, в Житомирі місцеві ентузіасти вирішили відновити (колись лідерські) традиції любительського автоспорту.

Ентузіасти вирішили відновити лідерські традиції автоспорту в Житомирі



Цього літа була зареєстрована і почала свою діяльність Житомирська обласна громадська організація «Автоклуб імені Володимира Артемовича Попова». Таким чином, вшанували нашого іменитого земляка, який в 1960 році першим серед українців став чемпіоном СРСР з авторалі на автомобілі «Перемога М-20».

Син відомого спортсмена і сам заслужений автогонщик України та СРСР Валерій Попов нині очолив новостворений клуб. Серед інших завдань організації важливим він вважає виховання у дітей та молоді спортивних навичок та загальної культури.

- Автомобільний спорт - це не просто спорт. Зараз молодь виїжджає на вулиці, влаштовує гонки. А де ж їм самоствердитися, якщо вони відчувають у собі талант, можливості, як технічні, так і фізичні? Їх карають, штрафують - виникають проблеми з ДАІ. Саме тому був створений спортивно-технічний автомобільний клуб. Перспектива розвитку нашого клубу і одна з його цілей - створити дитячо-юнацьку спортивну школу з картингу, - додає заступник голови правління громадської організації Сергій Ченчевій.

Також у планах новоствореної організації - проведення змагань з автоспорту і, перш за все, популярних їх різновидів, як драг-рейсингу. У багатьох містах України вони вже знайшли свої офіційні форми і протоколи проведення, але поки що не в Житомирі.

Обидва засновника житомирського автоклубу впевнені, що до організації приєднаються такі ж завзяті автогонщики, однодумці, а також початківці, які бажають поліпшити свої водійські навички. Головна мрія - створити на Житомирщині професійну команду з автоспорту. Потенціалу для цього вистачає.

Зараз ведуться переговори в різних інстанціях про можливість надання злітних смуг відомчих та приватних аеропортів близько Житомира для проведення автогонок. Це відкриє широкі можливості для проведення в нашому місті змагань різних рівнів. І ще одним поштовхом для розвитку любительського автоспорту стане відкриття незабаром на базі клубу обласного осередку Федерації Автоспорту України.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!