Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Хімічні речовини, що містяться у консервованих продуктах, можуть викликати раніше статеве дозрівання дівчаток .
 
9-04-2010, 15:08  Суспільство

Хімічні речовини, що містяться у консервованих продуктах, можуть викликати раніше статеве дозрівання дівчаток .

 

Хімічні речовини, що містяться у консервованих продуктах, можуть викликати раніше статеве дозрівання дівчаток
.

'Хімічні



Хімічні сполуки, які американські вчені виявили в банках з консервованими продуктами, а також у деяких косметичних засобах (лак для нігтів і шампуні) та інших предметах, що оточують людей у побуті, можуть сприяти ранньому статевому дозріванні дівчаток. Це, у свою чергу, в майбутньому підвищує ризик розвитку у них небезпечних захворювань - різних видів раку й діабету. Небезпечними хімічними агентами є фталати, феноли і фітоестрогени.
Хімічні речовини, що містяться у консервованих продуктах, можуть викликати раніше статеве дозрівання дівчаток .


Група дослідників з медичного центру Гори Синай в Нью-Йорку (Mount Sinai School of Medicine, in New York) під керівництвом онколога Мері Вулфф (Mary Wolff) обстежили 1 151 дівчинку допубертатного віку. Перше обстеження проводилося, коли діти були у віці від 6 до 8 років, потім роком пізніше у всіх були досліджені аналізи сечі.
'Хімічні


Вчені виявили в аналізах сечі всі три хімічних з'єднання - фталати, феноли і фітоестрогени. На думку дослідників, фталати і фітоестрогени призводять до занадто раннього розвитку грудей і раннього обволосіння лобка. Фталати є постійними компонентами таких косметичних засобів як лосьйони та шампуні, особливо тих, які володіють стійким ароматом. Примітно, що використання фталатів при виробництві косметичних засобів давно вже заборонено в Європі, але до цих пір дозволено в США.
'Хімічні


«Результати нашого дослідження показали, що раннє статевий розвиток дівчаток може згодом виявитися фактором ризику, що приводить до виникнення у них діабету і раку. Також нам вдалося встановити зв'язок між хімічними речовинами, що містяться в предметах повсякденного побуту і раннім статевим дозріванням дівчаток. Хоча необхідно провести додаткові дослідження на цей рахунок, але ці перші результати є важливим кроком до розуміння впливу, який можуть надавати усім відомі предмети, що постійно оточують нас у повсякденному житті, на ризик розвитку серйозних захворювань у дівчаток », - говорить Мері Вулфф.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!