Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Десять продуктів, які слід їсти
 
9-10-2010, 11:50  Суспільство

Десять продуктів, які слід їсти

 
Поліпшити здоров'я може бути так само легко, як з'їсти ягідку.
Багато кокосів з'їли за останній час? Як щодо вишень, чорниці або яловичини? Ні? А треба б, тому що ці продукти дуже корисні. На жаль, не так багато людей заповнюють ними свої продуктові візки.

0



Візьміть хоча б ківі. У ньому багато вітаміну C - 115% від кількості, потрібної організму в день. Він ще й низькокалорійний.

Більш детально про 10 продуктів, які слід їсти

На думку американського дієтолога Джонні Боудена, автора восьми книг, включаючи книгу «Найефективніші способи жити довше», більшість людей не дотримується принципу з'їдати три життєво необхідних фрукта чи овочі в день. У книзі він згадує 10 продуктів, яких ми не їмо в достатній кількості, а слід було б.

Ігноруйте непопулярні рекомендації

Боуден вважає, що великої шкоди приносить продовольча піраміда американського Міністерства сільського господарства, яка представляє собою опис керівних принципів в їжі у формі графічної піраміди, але не відображає реальних показників користі того чи іншого продукту. Тим гірше, що більшість американців довіряють цій схемі. Боуден не підтримує цю схему, тому що вважає її моментом політичним.

Жир є важливим джерелом поживних речовин для організму. Саме тому в списку Боудена - яловичина, лосось і кокосові горіхи. Лосось містять задані омега-3-жирні кислоти, які відповідають за здоров'я серця і мозку, а також знижують кров'яний тиск і зменшують фактори ризику хвороби серця. Також вважається, що вони покращують настрій і зменшують запалення, говорить Боуден.

Ще один украй корисний овоч, який зазвичай продається в продуктових супермаркетах, але не завжди - це листова капуста. Входить в сімейство капустяних, вона містить речовини, які, як визнано, допомагають боротися з раком і запобігають його виникненню. Листова капуста також багата кальцієм, залізом і вітамінами А, C і K, і крім усього іншого, поживними речовинами, які дуже корисні для очей. Боуден прозвав її "ваша овочева величність".


Спробуйте посмажити її в олії з часником та маслом, рекомендує Боуден. Або з'їжте як салат, з кедровими горіхами, журавлиною і оливковою олією.

Прямуємо далі, кокосові горіхи - надзвичайно недооцінена їжа, по Боудену. Жир, що міститься в кокосових горіхах, дуже корисний, тому що наше тіло не сприймає його як жир, але витрачає його енергетичні ресурси. Кокосові горіхи, крім того, багаті лауриновою кислотою, жирною кислотою, яка вбиває хвороботворні мікроорганізми. Більш того, вважається, що готувати краще за все саме на кокосовому маслі.

Середземноморська дієта

За Боуденом, Середземноморська дієта - найздоровіший спосіб харчування. Вона передбачає безліч фруктів, овочів, злаків, риби і, звичайно, оливкове і горіхове масло. Ця дієта, як дійсно підтвердило дослідження, дуже благотворно впливає на організм.


Якщо все це звучить занадто добре, включіть в десятку Боудена темний шоколад. Багатий флавонолом, який, за даними дослідження 2005 року, опублікованого в Журналі американського Коледжу Кардіології, темний шоколад покращує стан серцево-судинної системи. Тому внесіть шоколад, який містить принаймні 60% какао, у список регулярний покупок.

Хочете шоколадку або кокосовий горіх? Добре, але тільки після того, як доїсте свою капусту.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!