Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Під Житомиром будують завод з обробки граніту. Місцеві жителі протестують
 
4-12-2010, 19:15  Суспільство

Під Житомиром будують завод з обробки граніту. Місцеві жителі протестують

 
Жителі селища Світин під Житомиром вимагають припинити будівництво заводу з обробки граніту.

Під Житомиром будують завод з обробки граніту. Місцеві жителі протестують



Не порадившись з людьми, цех почали зводити прямо під вікнами селян. А власник нового підприємства - кулаками доводить право на будівництво, адже всіх дозвільних документів у нього немає.

Про спорудження цеху з обробки граніту місцеві жителі дізналися майже рік тому. Їх відразу почали спокушати новими робочими місцями та поповненням сільського бюджету. Але люди, що живуть поряд з підприємством, категорично проти будівництва:

Віктор Охрімчук, житель села Світин: "Буде шум, буде техніка їздить, будуть« КрАЗи »возити каміння, де гуляють діти і мами з колясочками".

Майже відразу люди зібрали підписи і почали скаржитися в усі інстанції. Звернулися до сільради, районної, обласної адміністрації, санстанції, Генеральної прокуратури і навіть в Адміністрацію Президента. Розв'язати конфлікт спробували і на загальних зборах.

Проте люди з інших вулиць і навіть сіл - проголосували за будівництво цеху. Жителі Садової кажуть: якщо б він працював за межами житлового сектору, ніхто б і слова не сказав.

Майя Слинько, мешканка села Світин: "Тут у нас сади. Тут у нас діти маленькі. Ми і так дихаємо всяким пилом ... Хочеться свіжого повітря, спокою, а заводи вони, як хочуть, хай там будують ... Там же є місце ".

Селяни кажуть - намагалися домовитися і з самим підприємцем, але розмови не вийшло.

Ганна Терьян, мешканка села Світин: "Ну, а він що? Він кидається, лається, б'ється. Душив мене. Я йшла з міста, він мене душив. Ось сусідка Майя бачила, як вони мене ногами били".

Власник цеху неохоче спілкується з журналістами, але таки дозволяє зайти на територію підприємства. Підкреслює - скарги мешканців Садової безпідставні: ні шуму, ні пилу від різки граніту не буде. І додає - люди самі зможуть у цьому переконатися, як тільки цех запрацює.

Валерій Якимів, власник цеху з обробки граніту: "Тут залишилося зробить електромонтажні роботи і можна запускати цех. Тільки проектна документація буде готова - за два тижні буде цех працювати".

Щоправда, в сільраді його оптимізму не розділяють.

Михайло Скок, Олієвський сільський голова: "Він не запрацює, оскільки, по-перше, повинен вирішити всі питання дозвільного характеру, звернутися до сільради про надання дозволу про реконструкцію приміщення, тому що у нього такого немає. Через райдержадміністрацію відвести ділянку для встановлення цього цеху . Він, повірте мені на слово, ще нескоро запрацює, той цех ".

Селяни ж - не вірять ні місцевим чиновникам, ні для підприємця. Кажуть - хоча він і обіцяє, що виробництво буде тихим і нешкідливим - тим не менш власне житло поруч зі своїм заводом - бізнесмен вже продав.

Оксана Трокоз, Роман Гринь. "5 канал".

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!