Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » ЗМІ: у Зарічанах під Житомиром вирубують нібито «хворий ліс».
 
5-03-2011, 00:57  Суспільство

ЗМІ: у Зарічанах під Житомиром вирубують нібито «хворий ліс».

 
У селищі Зарічани, під Житомиром, лісозахисники з Вінниці нахабно вирубують нібито "заражений" хвойний ліс. Місцеві жителі б'ють тривогу.

0



- Вони знищують дерева! Зробіть що-небудь! - Скаржиться журналістам місцева мешканка Наталія Супрун.

"На околиці села, де починається ліс, величезна прірва. На площі близько двох гектарів всі дерева зрізані: стирчать свіжі пеньки, сніг посипаний голками хвої. Повз групи обурених людей проходить чоловік, несучи кудись соснову колоду ..." - Пише в своїй статті Данило Кисіль, газета Субота.

Дозвіл на вирубку лісу в Зарічанському лісництві видало спеціалізоване лісозахисні держпідприємство "Вінницялісозахист". Але причому тут Вінниця?

- Запитайте у цих варварів! Мабуть, щоб кінці у воду легше було заховати! - Емоційно коментує один з місцевих жителів.

Експерт з Вінниці В. Стегняк написав, що ліс заражений кореневою губкою, і тому його слід вирубати. Це "санітарна вирубка". У дійсності, як заявляють місцеві жителі: "Більшість дерев абсолютно здорові. Просто тут дуже гарне місце для приватного будівництва: свіже повітря, газ ... Ось головна причина!" - Каже активістка Наталя Кириченко.

На місці вирубки зібралося вже десяток місцевих жителів, вікна яких виходять саме на арену лісового геноциду. Підписують колективне звернення до одного з відомих політиків - сподіваються, що через Київ варварство вдасться зупинити.

Крім того, активісти направили позов до Житомирського окружного адміністративного суду, де вимагають скасувати дозвіл на вирубку лісу.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!