Експерти Асоціації Генетичої Безпеки Російської Федерації виступили із заявою про те, що багато солодких сирків, що так полюбляють діти, містять шкідливі і навіть небезпечні для здоров'я мікроорганізми.
Фахівці провели лабораторні дослідження зразків солодких сирків найпопулярніших виробників і в складі більш половини з них виявили:
кишкову паличку, яка, як відомо, викликає розлади в роботі шлунково-кишкового тракту, сприяє накопиченню в організмі отруйних речовин, послаблює імунітет і руйнівно діє на тканини печінки і нирок.
грибову цвіль, яка створює гальмівну дію на печінку і центральну нервову систему людини,
золотистий стрептокок, який є причиною різних гнійних інфекційних захворювань, діареї та блювання.
На думку фахівців асоціації генетичної безпеки, порушення, які призвели до появи в складі продуктів небезпечних мікроорганізмів, слід шукати в якості дотримання виробниками норм гігієни.