Сьогодні на прилавках магазинів у достатку з'явилися всілякі горіхи і сухофрукти. Всім відомі корисні властивості цих продуктів.
Але нещодавно вчені з'ясували, що і вони можуть таїти в собі небезпеку, передає «Medicus.ru». Усі ці смачні продукти можуть стати джерелом проникнення в організм людини афлатоксину. Зараження зернових і сухофруктів цвілевим грибком аспергілою, яка і виробляє афлатоксин, може відбутися при неправильному зберіганні і переробці.
Афлатоксини, потрапляючи в організм, накопичуються в печінці, викликаючи її токсичне ураження і переродження клітин в ракову пухлину. Крім того, відомий вплив цієї речовини на придушення імунних сил організму.
Фахівці пропонують перш, ніж зробити покупку, уважно придивитися до ласощів, чи не видно на ньому слідів цвілі.