Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Підприємці Житомира виступили проти заборони продажу пива в кіосках
 
7-04-2011, 23:41  Суспільство

Підприємці Житомира виступили проти заборони продажу пива в кіосках

 
Власники житомирських МАФів (малих архітектурних форм) стурбовані ініціативою депутата міськради Наталії Боровської, яка розробила регуляторний акт «Про деякі питання обмеження реалізації алкогольних напоїв на території міста Житомира».

Підприємці Житомира виступили проти заборони продажу пива в кіосках



Нагадаємо, цим проектом пропонується заборонити реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива на території міста в малих архітектурних формах.

"У спробах піару своєї політичної сили, пані Боровська не вивчила всю глибину питання. Адже введення заборони на роздрібний продаж слабоалкогольної продукції та тютюнових виробів у кіосках змусить багатьох підприємців закрити свій бізнес." - Пише в листі Володимиру Дебою голова організації "Житомирська обласна організація підприємців, роботодавців та орендарів" Євген Демчик.

Житомирська організація підприємців не вважає, що пропонована заборона на продаж пива і сигарет у кіосках буде сприяти досягненню цілей у сфері охорони здоров'я, але абсолютно точно обернеться тяжкими наслідками для підприємців, що займаються дрібною роздрібною торгівлею.

"На наше переконання, наявність або відсутність порушень залежить не стільки від форми точки продажу, скільки від відповідальності кожного конкретного продавця. На наш погляд, більш ефективним рішенням могло б стати збільшення штрафів за порушення правил продажу, а також, як виняткової міри, в разі порушень - заборона на поновлення ліцензії на роздрібну торгівлю, та й дозволу на торгівлю в цілому ".

На думку підприємців, у цих «нововведеннях» можуть бути вкрай зацікавлені власники великих супермаркетів, чиї інтереси, мабуть представляє депутат Боровська, наївно вважаючи, що пляшка пива, куплена в маркеті, чимось відрізняється від пляшки пива, купленої у кіоску. І саме тому проблема алкогольної залежності та тютюнопаління стає інструментом політичних спекуляцій.

Нагадаємо, що раніше аналогічне рішення на заборону торгівлі алкоголем і сигаретами був винесене Київською міською радою, але було опротестоване прокуратурою міста.


Создайте свой бизнес в интернете, не дорогая оренда интернет магазина на нашем сайте. И Вы можете иметь доходы.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!