Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі вчать: як вимагати від ЖЕКу якісних послуг в повному обсязі
 
12-11-2012, 20:38  Суспільство

У Житомирі вчать: як вимагати від ЖЕКу якісних послуг в повному обсязі

 
Сьогодні 12 листопада в Житомирі стартував проект "Громадянський ЖЕК". Його організатори поставили завдання - змусити ЖЕКи працювати якісно та надавати послуги в повному обсязі.

'У


Проект розпочався акцією "Як платити ЖЕКу менше". Ініціатором такої інформаційно-консультативної кампанії виступив депутат Житомирської міської ради Величко Олександр.

"Ми - за справедливі правила гри. Людина повинна платити за якісні житлово-комунальні послуги, отримані в повному обсязі. В іншому випадку ми вимагаємо від ЖЕКів, щоб ті або сумлінно працювали, або не брали оплату за невиконану роботу".

Таку ініціативу депутат пояснює великою кількістю звернень громадян до його приймальні: "80% всіх усних та письмових заяв - це скарги на надання житлово-комунальних послуг. Тому ми розробили алгоритм дій на захист людей від нечесного поводження з ними".

Акція "Як платити ЖЕКу менше" - це вулична кампанія. Протягом двох тижнів у багатолюдних місцях будуть розташовані намети, де працюватимуть активісти партії "Громадянська позиція".

"Ми вийшли за межі приймальні і йдемо до людей, адже змінити закоренілу систему підходів до роботи ЖЕКів силою одного депутата неможливо, - говорить голова обласної парторганізації" Громадянської позіції "Віктор Ткачук. - Потрібно розвивати і активізувати громадянське суспільство, вчити його відстоювати свої права ".

Перший етап проекту "Громадянський ЖЕК" допоможе людям розібратися в юридичних моментах цього питання і навчить складати Заяви та Акти-претензії.

Координатор проекту Василь Шевченко:

"Інформаційні намети будуть працювати на вулицях Житомира протягом двох тижнів. Кожен житомирянин може отримати спеціально розроблений буклет з чіткими покроковими діями щодо вирішення даної проблеми. Люди також зможуть взяти собі роздруковані нами Заяви до керівництва ВЖРЕП та Акти-претензії, куди залишиться вписати тільки свої дані, адресата і предмет скарги ".

Крім того, консультації з цього питання активісти проекту проводять щоп'ятниці в громадській приймальні депутата Величко Олександра за адресою ул.Хлебная 25.

Проект "Громадянський ЖЕК" складається з кількох етапів і розрахований на два роки.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!