Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ліки від поганого настрою
 
27-03-2011, 23:12  Суспільство

Ліки від поганого настрою

 
Чи знаєте ви, що при душевному томлінні вам можуть допомогти не тільки хімічні препарати, а й натуральні продукти харчування?

Ліки від поганого настрою



Як підвищити емоційний фон
Вчені-дослідники з відділу наукового харчування та біохімії Вісконсинського університету в США прийшли до висновку, що секрет підтримки високого емоційного фону і гарного настрою полягає в боротьбі з так званими вільними радикалами (оксидантами). Саме вони викликають шкідливе «пере окислення» тканин організму і, відповідно, «кислий» настрій.

Щоправда, цим негативна дія оксидантів не обмежується: вони ще знижують опірність організму до інфекцій і підвищують схильність до утворення пухлин, а також підсилюють чутливість до перепадів погоди і прискорюють процеси старіння.

Лікарі-практики знають, що веселі, оптимістично налаштовані люди і хворіють рідше, і з душевними недугами справляються успішніше.

Речовини, що перешкоджають переокисленню клітин і тканин, називають антиоксидантами. Класичним антиоксидантом вважається вітамін Е-токоферол. Харчовими джерелами, що містять цей вітамін в значній кількості, є пророслі зерна пшениці, насіння соняшнику, горіхи. Омари, рослинна олія, особливо нерафіноване. Токоферол міститься також у печінці, яєчних жовтках, бобових, у крупах вівсяній і гречаній.

Багато вітаміну Е в насінні яблук і груш, так що серцевину цих фруктів краще не викидати: навіть 5-6 насіння принесуть вам користь. А от за допомогою зародків пшениці можна збагатити організм вітаміном Е більш істотно: 3 чайні ложечки пластівців з пшеничних паростків щодня, і ваш емоційний фон вже через 4-5 днів істотно підвищиться.
Давно відомо, що різні аромати впливають на настрій - тому що за емоції відповідає та ж частина мозку, що і за сприйняття запахів. Так які ж запахи «регулюють» настрій?

Понюхай

Щоб зменшити стрес - зелене яблуко, огірок;

підвищити уважність - жасмин, м'яту;

збільшити чутливість - букет змішаних кольорів;

прийти в стан гармонії - лаванду, ваніль.



Поради доктора Хендлера
Крім перерахованого вище, перешкоджають «пере окислення» тканин і харчові продукти, що містять селен: зернові, риба, гриби, овочі.

З овочів найкращими джерелами селену є кабачки, патисони, цукіні, селера (корінь і зелень), ґрунтові огірки.
Не менш важливий і цинк. Він діє не тільки безпосередньо як самостійний антиоксидант, але і входить до складу ферменту, що захищає клітини від пошкоджуючої дії тих оксидантів, які не вдалося нейтралізувати.

Доктор Шелдон Хендлер з Каліфорнійського університету рекомендує людям у віці старше 40 років приймати 15-30 мг цинку щодня у вигляді харчових добавок, так як наша здатність поглинати цинк з їжі з роками зменшується. Вчений також пропонує по можливості скоротити кількість жирів у раціоні і уникати вживання смаженої їжі. «Жири, особливо розігріті (у тому числі і рослинні), створюють умови для появи вільних радикалів», - стверджує Хендлер.

Ну що ж, нам залишається тільки прислухатися до порад колеги.
Доктор Здоровцев

За матеріалами superstyle.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!